ABP-leden roepen het ABP op om voor een duurzaam Shell te stemmen

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Shell zal het klimaat centraal staan. De aandeelhouders zullen namelijk stemmen over de klimaatresolutie van Follow This, waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. Het ABP heeft als grootaandeelhouder een belangrijke stem, daarom roepen ABP-leden het ABP-bestuur op om voor de resolutie te stemmen.

Vier van de tien grootste Nederlandse beleggers stemden in het verleden voor de resolutie, maar de afgelopen jaren stemde het ABP tegen: daar moet volgens de ABP-leden verandering in komen.  De ondertekenaars denken dat hun invloed als ABP-lid de ABP kan bewegen om de resolutie nu wel te steunen. De ABP-leden sluiten zich daarmee aan bij de oproep van 67 hoogleraren in de NRC. Wanneer het ABP voor stemt zal het ABP een duidelijk signaal krijgen om bij te dragen aan een broeikasgas-emissieloze energievoorziening en om werk te maken van het klimaatakkoord.

De petitie is gestart door Huub Borren, een medewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Net als de hoogleraren wil hij dat zijn pensioen wordt ingezet voor een duurzame toekomst. Hij kon het daarom niet waarderen dat het ABP de afgelopen jaren tegen de klimaatresolutie van Follow This stemde. Met de petitie wil hij daar verandering in brengen.

Werkt u voor de overheid of in het onderwijs en spaart u voor uw pensioen bij het ABP? Dan kunt u de petitie ook ondertekenen, deze vindt u hier.

Share Button