ABP stelt wel degelijk op schema te liggen voor de verduurzaming van haar beleggingsportefeuille

ABP stelt wel degelijk op schema te liggen wat betreft de verduurzaming van haar beleggingsportefeuille. Recent onderzoek van de Both Ends, waaruit zou blijken dat de bijdrage aan de klimaatdoelen van Parijs niet conform de gedane belofte is, is volgens het pensioenfonds onvolledig.

Afstand nemen

Het ambtenarenpensioenfonds zegt met nadruk afstand te nemen van de cijfers zoals die vorige week werden gepresenteerd door Both Ends/ABP Fossielvrij. ABP investeerde volgens dat onderzoek in 2017 500 miljoen euro méér in kolen, olie en gas dan het jaar ervoor; in totaal 10,9 miljard euro. De investeringen in fossiel zouden daarmee indruisen tegen het klimaatakkoord van Parijs.

Lees het volledige artikel

Share Button