Metaalfonds PME stopt pensioengeld deelnemers niet meer in kolen

Bron
Trouw

Het pensioenfonds voor de grootmetaal PME is gestopt met beleggen in kolen. Dat zegt bestuursvoorzitter Eric Uijen in Trouw. Alle belangen in producenten van kolen, ter waarde van 6,3 miljoen euro, zijn verkocht. PME, met een totaal aandelenpakket van 17 miljard euro, is volgens de krant het eerste grote pensioenfonds dat ‘kolenvrij’ is.

Klimaatdoelen

,,Iedereen zal moeten bijdragen aan het halen van afgesproken klimaatdoelen”, aldus Uijen over de stap van het Pensioenfonds voor de Metalektro. ,,Financiële instellingen hebben een rol om de overgang naar schone energie te bevorderen. Wij beleggen niet voor vandaag of morgen, maar voor overmorgen. Ook dan moet de aarde nog leefbaar zijn.”

Lees het volledige artikel

Share Button