Nederlands fondsen universum doorgelicht op CO2-impact

Morningstar introduceerde onlangs de Carbon Risk Score, een nieuw hulpmiddel dat beleggers inzicht geeft in de CO2-impact van beleggingsfondsen. We lichten het Nederlandse fondsenlandschap door met deze nieuwe tool. Bekijk welke beleggingsfondsen in Nederland de beste score op CO-impact halen.

Onderstaande tabel rangschikt de beleggingsfondsen die verkrijgbaar zijn in Nederland naar Carbon Risk Score: de kolom met de Carbon Risk Score bepaalt de volgorde van de lijst.

Daarnaast geeft de tabel ook de Fossil Fuel Involvement weer, ofwel de betrokkenheid bij het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook ziet u of een fonds de Low Carbon Designation krijgt; dat is het predikaat voor beleggingsfondsen met een Carbon Risk Score van lager dan 10 en tevens een Fossil Fuel Involvement van 7 of minder.

Lees het volledige artikel

Share Button