Robeco ONE nu ook in duurzame variant

Robeco introduceert een nieuw fonds voor zijn alles-in-een beleggingspropositie: Robeco ONE Duurzaam. Robeco ONE Duurzaam is het vierde fonds dat naast de bestaande fondsen (offensief, neutraal en defensief) beschikbaar is voor particuliere beleggers. Met Robeco ONE hebben beleggers via één van de vier fondsenvarianten eenvoudig toegang tot alle Robeco knowhow, fondsmanagers en geavanceerde beleggingsstrategieën.

Monique van Wensem, hoofd Retail Nederland: “Duurzaamheid is een thema dat leeft onder onze klanten, in alle leeftijdscategorieën, en dus niet alleen Millennials zoals wel eens wordt gedacht. Wij houden ons al sinds de jaren ’90 bezig met dit onderwerp, waardoor het inmiddels als een rode draad door onze fondsen loopt. Met de introductie van Robeco ONE Duurzaam, combineren we al onze expertise en ervaring op het gebied van duurzaam beleggen en bundelen dat in ons gemaksconcept voor mensen die geen ervaring of tijd hebben om zelf beleggingskeuzes te maken. Zo maken we beleggen laagdrempelig en toegankelijk, met een extra duurzaamheidsaspect”

Robeco ONE Duurzaam heeft een gemiddeld risicoprofiel, waarbinnen 50% belegd wordt in aandelen en 50% in obligaties, en het wordt beheerd door Robeco’s Investment Solutions team. Sinds de start heeft Robeco ONE fraaie rendementen opgeleverd voor klanten, gemiddeld sinds de start 4,2% voor defensief, 5,7% voor neutraal en 7,3% voor offensief*. Inmiddels beleggen meer dan 35.000 klanten in Robeco ONE met een gezamenlijk vermogen van ruim 1 miljard euro.

Naast Robeco ONE biedt Robeco particuliere beleggers ook Robeco PLUS (zelf fondsen kiezen), Robeco LIFE (vermogen voor later) en Robeco KIDS (beleggen voor je kind) aan. In oktober 2017 vierde Robeco ONE het vijfjarig bestaan, en begin 2018 vierde het beleggingsconcept dat het door de grens van EUR 1 miljard vermogen onder beheer ging.

Lees meer over dit product

Share Button