Medewerkers Haute Equipe gaan voor 100 procent duurzaam pensioen bij BeFrank

De medewerkers van Haute Equipe, een adviesbureau voor overheid en onderwijs, kiezen ervoor om hun pensioen bij BeFrank voortaan duurzaam te beleggen. Dat is gebleken uit een stemming onder het personeel. Haute Equipe is één van de eerste bedrijven van Nederland die bewust kiest voor beleggen via deze ‘Duurzame Lifecycle’.

Het huidige pensioencontract van Haute Equipe bij BeFrank loopt binnenkort af. De online pensioenuitvoerder is daarom begin dit jaar met de het bedrijf om tafel gaan zitten. Al snel werd duidelijk dat de samenwerking met BeFrank zou worden verlengd. Tot dusver bouwden medewerkers van het bedrijf pensioen op via de zogeheten ‘Passieve Lifecycle’. In dat geval wordt het pensioengeld geïnvesteerd in een mix van indexfondsen. BeFrank biedt bij alle lifecycles deelnemers de mogelijkheid om zelf hun beleggingsrisico te bepalen. “Ook kunnen zij binnen de pensioenregeling afwijken van de standaard lifecycle en kiezen voor een andere lifecyle”, zegt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank.

Een groene pensioenpot

Eén van die keuzes betreft de switch naar een duurzame lifecyle. Tijdens de inventarisatieronde met BeFrank gaven directieleden en medewerkers te kennen nog een stap verder te willen gaan: een 100 procent duurzaam pensioen voor iedereen. “Groen past bij Haute Equipe”, zegt Marion van Staveren, directeur van het bedrijf. “Samen de basis leggen voor maatschappelijk resultaat’ is de grondgedachte van ons bureau. Daarbij staat het thema duurzaamheid bij al onze klanten, en dus bij ons, hoog op de agenda. De beleggingskosten van deze lifecycle liggen echter wel iets hoger. We hebben er daarom voor gekozen om deze keuze bij onze mensen neer te leggen. Onze medewerkers hebben middels een stemming vol overtuiging een bewuste keuze gemaakt vóór de ‘Duurzame Lifecycle’.”

Duurzaam de standaard

Dit betekent dat alle pensioenen van Haute Equipe vanaf komende maand een volledig groen karakter krijgen. BeFrank investeert de inleg van deelnemers enkel nog in een mix van duurzame fondsen van Triodos Investment Management. Dat houdt in dat het pensioengeld via deze fondsen alleen nog wordt geïnvesteerd in bedrijven die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Triodos Investment Management, de beleggingstak van Triodos Bank, past strenge selectiecriteria toe voor al haar beleggingen. Dat maakt deze lifecycle tot één van de duurzaamste in de markt.

Pensioen dichterbij de mens

“Dat deze keuze door de medewerkers zelf is gemaakt vinden wij een goede zaak”, geeft Rhebergen aan. “Wij zijn groot voorstander van inzicht en keuzevrijheid voor deelnemers. Het is immers hun inkomen voor later, dus mogen zij daar ook wat over te zeggen hebben. Door medewerkers meer keuzes te bieden ontstaat er ook meer betrokkenheid bij het onderwerp pensioen. Dat sluit aan bij onze missie om pensioen dichterbij de mens te brengen.”

Over BeFrank

BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

 

Share Button