De Hypotheekshop en De Energiebespaarders starten samenwerking voor financiering van energiebesparende voorzieningen

De Hypotheekshop en De Energiebespaarders slaan de handen ineen om de grootste barrière voor particuliere  woningbezitters die hun huis willen verduurzamen te overkomen; de financiering van energiebesparende voorzieningen (EBV). Door het partnerschap is het voor woningeigenaren nog makkelijker om thuis energie te besparen. Zowel kopers als huizenbezitters kunnen dankzij de samenwerking met De Energiebespaarders nu terecht bij een geselecteerde groep van De Hypotheekshop vestigingen voor advies op maat over de verduurzaming van hun woning, een reële inschatting van de benodigde investering en een passende financiering, zodat hun woning energiezuinig én goed verkoopbaar is. De samenwerking wordt stapsgewijs breder uitgerold.

EBV voorkomt waardedaling van de woning

Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop: ‘Het Klimaatakkoord bepaalt dat de consument investeringen in energiebesparende maatregelen zelf moeten opbrengen. Maar consumenten zijn zich vaak onvoldoende bewust van de noodzaak hiervan. Bovendien zijn de lange termijn besparingen van deze investering moeilijk in te schatten en zijn huizenbezitters vaak niet op de hoogte van de financieringsmogelijkheden. Huizenbezitters die het nalaten om hun woning energiezuiniger te maken,  lopen bovendien het risico op waardedaling van hun woning. Of zij dreigen vast te blijven zitten in een onverkoopbaar huis omdat deze niet voldoet aan de nieuwe wetgeving. Wij nemen de financiering van energiebesparende voorzieningen daarom standaard mee in elk adviesgesprek. Door de samenwerking met De Energiebespaarders hebben kopers en woningbezitters binnen twee minuten een indicatie hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Zo bieden we de consument een totaaloplossing: een comfortabel huis, een duurzame leefstijl en een woning die zijn waarde houdt op de lange termijn, dus ook weer goed verkoopbaar is.’

Stap voor stap advies op maat

Met het partnerschap begeleiden adviseurs van De Hypotheekshop en De Energiebespaarders consumenten samen stap voor stap bij het verduurzamen van hun nieuwe of bestaande woning en de financiering daarvan. Hierbij geeft de hypotheekadviseur de klant advies over de financiering en ontzorgen De Energiebespaarders de klant bij het verduurzamingsproces van oriëntatie tot installatie. Om te borgen dat de energiebesparende maatregelen financieel verantwoord zijn, houden hypotheekadviseurs en De Energiebespaarders rekening met alle persoonlijke omstandigheden en toekomstwensen. Bovendien wordt de consument na het advies aan de hand genomen bij het uitvoeren van de EBV, met altijd een goede planning en betrouwbare installateurs in de buurt. Jeffry Broek, CEO van De Energiebespaarders: ‘Na het invullen van de Energie Bespaarcheck krijgt de klant via het Energiepaspoort een onafhankelijk advies op maat. Uit het Energiepaspoort blijkt vervolgens hoe het verduurzamingstraject eruit gaat zien en wat de kosten en baten voor de klant zijn. De Energiebespaarders ontzorgen in het gehele verduurzamingstraject door ook de uitvoer van de werkzaamheden te realiseren. Hierdoor is het voor iedere woningeigenaar zeer eenvoudig en inzichtelijk om energie te besparen.’

Share Button