DoubleDividend lanceert duurzaam obligatiefonds

Partner

Deze maand heeft DoubleDividend van de AFM toestemming gekregen voor het aanbieden van een nieuw beleggingsfonds: het DD Income Fund (DDIF). Het DDIF is een wereldwijd duurzaam obligatiefonds met een brede spreiding naar staatsobligaties, bedrijfsobligaties en microfinanciering. Het fonds belegt in minimaal 50 tot een 150-tal verschillende obligaties en waardepapieren van verschillende landen, ondernemingen en instellingen.

Een eigen duurzaam obligatiefonds stond al enige tijd hoog op onze agenda en is een belangrijke toevoeging aan ons productenpalet. Samen met het DD Equity Fund en het DD Property Fund kunnen we klantenportefeuilles geheel in huis invullen op een manier die geheel past binnen de beleggingsfilosofie van DoubleDividend. Juist bij de invulling van obligaties is het steeds lastiger externe fondsen te vinden die voldoen aan onze beleggingsfilosofie: duurzaam, hoge kwaliteit, een focus op de lange termijn en een realistisch risicoprofiel. Naast een goede invulling van obligaties biedt het fonds voor onze vermogensbeheerklanten een belangrijk kostenvoordeel doordat dubbele kosten worden vermeden. Na bijna een jaar van voorbereidingen zijn we dan ook blij en trots dat het fonds na de zomer van start kan gaan.

Share Button