ASN Vermogensbeheer gaat zelfstandig verder als Fair Capital Partners

Met ingang van 31 augustus 2018 is ASN Vermogensbeheer B.V. overgenomen door het huidige management en Quadia S.A. (www.quadia.ch). Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder de naam Fair Capital Partners B.V. ( www.faircapitalpartners.nl). Deze stap sluit aan bij de keuze van ASN Bank om zich te richten op de ontwikkeling van de dienstverlening aan bijna 670.000 klanten via internet, telefoon en het mobiele kanaal. Daarnaast stelt het Fair Capital Partners in staat om verdere groei en uitbreiding van dienstverlening te realiseren.

Naast individueel vermogensbeheer voor particulieren en instellingen biedt Fair Capital Partners in de toekomst samen met het Zwiterse Quadia ook dienstverlening voor impact investing en het financieren van innovatieve duurzame pioniers.

Fair Capital Partners blijft nauw samenwerken met ASN Bank en blijft het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank gebruiken als uitgangspunt voor haar vermogensbeheer. De verkoop van ASN Vermogensbeheer heeft geen materiële impact op de resultaten van de Volksbank.

Joyce van der Est (directeur ASN Bank, verantwoordelijk voor Beleggen) reageert: ‘ASN Bank wenst Fair Capital Partners veel succes bij de voortzetting en uitbreiding van hun activiteiten. Het is mooi dat wij onze klanten ook in de toekomst kunnen doorverwijzen naar een specialist in duurzaam vermogensbeheer, die ons beleid gebruikt en aansluit bij onze kijk op persoonlijke dienstverlening’.

Over Fair Capital Partners

Twee directeuren van Fair Capital Partners, Jan Willem Nieuwenhuys en Alexander Crommelin, waren in 1990 oprichters van de eerste duurzame vermogensbeheerder van Nederland: NBC Vermogensbeheer. In 2010 nam ASN Bank een meerderheidsbelang in NBC. Begin 2011 veranderde de vennootschap haar naam in ASN Vermogensbeheer en ging zij de duurzame beleggingscriteria van ASN Bank op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en bestuur hanteren.

‘Er is behoefte aan een volgende stap op het gebied van duurzaam vermogensbeheer en de wijze waarop je klanten daar daadwerkelijk bij betrekt. Ook de vraag naar impact investing en een directe vorm van betrokkenheid bij het financieren van duurzame innovatieve initiatieven, zijn gebaat bij deze stap’ aldus Nieuwenhuys. ‘De samenwerking met ASN Bank blijft bestaan. Maar als zelfstandig beheerder kunnen we nog meer aandacht besteden aan onze persoonlijke dienstverlening. Aandacht, betrokkenheid en vertrouwen staan voorop  in onze relatie met klanten’, aldus Crommelin.

Over Quadia

Quadia S.A. is een Europees pionier op het gebied van impact investing, gespecialiseerd in rechtstreekse investeringen in bedrijven die met hun producten en dienstverlening oplossingen voor de sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd aanbieden, met name in de sectoren smart energy, duurzaam voedsel en duurzame consumptie en productie. Opgericht in 2010 en gebaseerd in Geneve, Zwitersland, heeft Quadia tot op heden in rond 40 bedrijven, projecten en fonds in Europa voor in totaal rond USD 170 miljoen geinvesteerd.

Share Button