Pensioenfonds PostNL belegt niet langer in tabak

Vanaf 8 oktober belegt Pensioenfonds PostNL niet meer in tabak. Er wordt niet meer belegd in tabaksproducenten die 5% of meer van de omzet halen uit tabak en tabaksproducten.

Tabak draagt niet bij aan een gezonde toekomst. En het past zeker niet bij onze doelstellingen op gebied van ‘Goede gezondheid en welzijn’.

Het stoppen met beleggen in tabak past in het MVB-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Beleggen) van Pensioenfonds PostNL. Op de uitsluitingenlijst zijn nu 77 bedrijven toegevoegd die actief zijn in de tabakssector.

Behalve uitsluiting van tabak, gaat Pensioenfonds PostNL ook wereldwijd stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Daarmee geeft het pensioenfonds actief invulling aan het MVB-beleid en kan daarmee bedrijven tot ander, duurzamer gedrag aanzetten.

Share Button