Investeer in CoffeeBundles: circulair businessmodel voor koffie

Moyee Coffee en Bundles slaan de handen ineen om zo een ware koffierevolutie te starten. Moyee Coffee en Bundles zijn beide, mede door de verschillende crowdfundingcampagnes op Oneplanetcrowd, gegroeid tot ware game changers in de markt. Waar Moyee Coffee de koffiebranche op zijn kop zet als producent van de eerste FairChain koffie ter wereld, is Bundles pionier in de circulaire economie door hun pay-per-use model. De samenwerking heeft geresulteerd in het merk CoffeeBundles. CoffeeBundles biedt abonnementen aan waardoor iedereen, thuis of op kantoor, toegang krijgt tot duurzame koffiebonen uit een topkwaliteit koffiemachine. U kunt nu investeren in CoffeeBundles via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd.

Een wereld zonder afval

Wouter Buijze, medeoprichter van Coffee Bundles licht de visie van CoffeeBundles toe: “Wij geloven in een wereld zonder afval met een eerlijke beloning voor branders, boeren en werknemers in koffieproducerende landen, maar ook in een comfortabele en leuke koffie ervaring met goede koffie tegen een eerlijke prijs. Wij geloven in een circulaire economie waarin we goede spullen gebruiken én hergebruiken. Hoe het koffieabonnement werkt? Klanten van CoffeeBundles betalen voor het gebruik van de service in plaats van voor het bezitten van een koffiemachine. Met behulp van een speciaal ontwikkeld algoritme meten we hoe vaak er koffie wordt gedronken zodat we tijdig nieuwe koffiebonen kunnen leveren en onze gebruikers alleen betalen voor het aantal koffie dat ze daadwerkelijk hebben gedronken.

Het aanbieden van een abonnement is een duurzame en eerlijke oplossing voor talloze problemen binnen de huidige koffie-industrie: (koffiezet-) apparaten die eindigen als e-wasteop de afvalberg, te grote winsten voor grote koffiebedrijven, weinig toegevoegde waarde in koffieproducerende landen en grote hoeveelheden plastic en aluminium afval door ‘single-serve’ verpakkingen.

Tachtig procent van onze klanten maakten, voordat ze CoffeeBundles ondekten, van deze vervuilende cups of pads en daarnaast redden wij bij het verschaffen van 330 abonnementen zo’n 264 apparaten van de afvalberg, en dat is pas het begin. Maar dit is niet de enige manier waarop wij het verschil maken: Onze abonnees drinken gemiddeld 180 koppen FairChain koffie per maand. Dit staat gelijk aan 7.000 kilo koffiebonen per jaar, oftewel de totale jaarproductie van 40 boeren in Ethiopië. Door onze samenwerking met Moyee betalen we deze boeren 20% bovenop de marktprijs, en helpen wij ze om hun opbrengsten te vergroten.”

Investeringsmogelijkheid

U kunt hier investeren in CoffeeBundles.

Details lening:

  • Bruto rente: 6%
  • Netto rente: 5,2% (rente excl. beheersvergoeding van 0,8% per jaar)
  • Looptijd: 7 jaar
  • Rente & aflossing: Annuïtair per kwartaal, eerste betaling rente & aflossing op 1-7-2019
  • Achterstelling: Niet achtergesteld (eerste in rang)
Share Button