Triodos Investment Management publiceert 2018 Impact Reports

Triodos Investment Management heeft haar online Impact Reports gepubliceerd waarin zij reflecteert op haar rol en activiteiten binnen de sectoren Impact Equities & Bonds, Inclusive Finance, Energy & Climate en de Europese markt voor duurzame voeding en consumptiegoederen.

De Impact Rapporten presenteren de resultaten over 2018 in een context van cijfers en verhalen en onderstrepen de missie van Triodos Investment Management om geld in te zetten voor positieve verandering.

Jacco Minnaar, Bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: ‘Met onze online impact rapporten illustreren we op een aansprekende en transparante manier hoe impact beleggen een bijdrage levert in het adresseren van wereldwijde uitdagingen. We laten zien hoe ondernemers en instellingen in onze investeringsportefeuilles het verschil maakten in 2018 en hoe zij bijdragen aan de transitie naar duurzame toekomst.’

Impact Equities & Bonds Impact Rapport

Dit rapport laat zien hoe iedere belegging binnen Triodos Investment Management’s Impact Equities & Bond strategie wordt geselecteerd op basis van de bijdrage die het levert aan positieve verandering voor onze planeet en maatschappij. Daarnaast toont het rapport onze voortgang in het realiseren van de voorgenomen impactdoelstellingen.

Inclusive Finance Impact Rapport

Het Inclusive Finance Impact Rapport geeft inzicht in Triodos Investment Management’s rol als investeerder in de inclusive finance sector in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Door in te zoomen op financiële instellingen in Libanon, Mexico, Kirgizië, Moldavië en India, krijgt de lezer inzicht in wat inclusive finance kan doen en hoe de uitgelichte instellingen bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving.

Triodos Organic Growth Fund Impact Rapport

Triodos Organic Growth Fund wil een leidende rol spelen in de noodzakelijke transitie naar meer duurzame consumptie en productie. Het fonds verstrekt lange-termijn missiegedreven private equity aan toonaangevende Europese bedrijven gericht op biologische voeding en duurzame consumentengoederen. Het impact rapport onderstreept de duidelijke toewijding van deze bedrijven om het bewustzijn onder consumenten en het marktaandeel van duurzame consumentengoederen verder te vergroten.

Energy & Climate Impact Rapport

Triodos Investment Management streeft naar een energietransitie die hand in hand gaat met een duurzame en inclusieve maatschappij. Het Energy & Climate impact rapport laat zien hoe Triodos Investment Management bijdraagt aan enerzijds de energietransitie in zowel ontwikkelings- als ontwikkelde landen, als ook aan een bredere systeemverandering.

Ontdek de impact rapporten hier: www.triodos-im.com/impact-report/2018

Share Button