Carole Crozat aangesteld als hoofd Thematic Research bij BlackRock Sustainable Investing (BSI)

BlackRock heeft Carole Crozat aangesteld als hoofd Thematic Research bij BlackRock Sustainable Investing (BSI). Crozat gaat een researchplatform ontwikkelen dat zich specifiek richt op belangrijke thematische inzichten. Dat platform wordt ingezet voor BlackRocks duurzame beleggingsproducten en om duurzaamheidsinzichten steeds verder te integreren in het gehele beleggingsplatform van BlackRock.

Crozat heeft uitgebreide ervaring op het gebied van duurzaam beleggen en heeft veel aanzien binnen het vakgebied. Ze werkte hiervoor bij Exane als hoofd Sustainability Research. Daarvoor had ze een toppositie als ESG-researchanalist bij Société Generale. Crozats expertise is heel waardevol voor het ontwikkelen van nieuwe beleggingsoplossingen, voor het verbeteren van beleggingsinzichten door middel van research en bij het helpen van klanten om een betere financiële toekomst te waarborgen.

“Data en research vormen de basis van BlackRocks benadering van duurzaam beleggen. Onze research heeft aangetoond dat ESG-indices de prestaties van standaard-indices hebben geëvenaard of overtroffen. Bovendien hebben we beleggers laten zien hoe het fysieke klimaatrisico hun portefeuilles kan beïnvloeden”, zegt Brian Deese, wereldwijd Hoofd Sustainable Investing. “We blijven ons researchplatform verder uitbreiden om zo onze klanten te helpen hun doelstellingen voor duurzaam beleggen te realiseren.”

Vanuit Parijs zal Crozat naast het vervullen van haar wereldwijde verantwoordelijkheden samenwerken met Meaghan Muldoon, hoofd EMEA voor BSI, om BlackRocks Europese activiteiten te ontwikkelen.”

Bron: Dufas

Share Button