Kempen Capital Management fuseert Europese small-capfondsen tot 1 duurzaam fonds

Kempen Capital Management N.V. (Kempen) kondigt het besluit aan om het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund en het Kempen (Lux) European Small-cap Fund te fuseren. De fusie vindt plaats op 10 september 2019. Het Kempen (Lux) European Small-cap Fund gaat op in het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund.

Zowel het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund als het Kempen (Lux) European Small-cap Fund beleggen in Europese small-capbedrijven. In het laatstgenoemde fonds is inmiddels eveneens sprake van een verregaande integratie van ESG-criteria. Bovendien voldeed het fonds al aan de duurzame uitsluitingscriteria van het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund. Daarom worden beide fondsen gefuseerd tot één duurzaam Europees small-capfonds.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer (CIO) bij Kempen: ‘Kempen heeft meer dan 15 jaar ervaring in het beleggen in duurzame, Europese small-capaandelen. Met de overgang naar één duurzaam Europees small-capfonds wordt de fondsomvang vergroot naar meer dan € 300 miljoen*. Een grotere fondsomvang betekent dat het fonds beschikbaar is voor een grotere en meer diverse internationale klantenbasis.’

Share Button