Rabobank introduceert lening voor verduurzamen huis

Woningbezitters kunnen bij Rabobank voortaan tegen een speciaal tarief een lening afsluiten voor het verduurzamen van hun woning. Deze duurzaamheidslening kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor zonnepanelen of isolatiemaatregelen. Aan de persoonlijke lening is een speciaal rentetarief van vier procent gekoppeld.

“Het Nationale Klimaatakkoord onderstreept het belang van de actieve rol van banken bij de verduurzaming van de woningvoorraad”, aldus Theo Harms, verantwoordelijk voor Duurzaam Wonen bij Rabobank. “In 2050 moeten 7 miljoen woningen van het aardgas af. Dat betekent isoleren en duurzame maatregelen treffen. De eerste stap hiervoor is dat in 2030 de eerste 1,5 miljoen huizen verduurzaamd moeten zijn. Als Rabobank willen we een belangrijke bijdrage aan dit doel leveren, vooral door het klanten makkelijk te maken en mee te denken in mogelijkheden. Deze lening neemt een drempel weg om een duurzame investering niet langer uit te stellen. Verduurzaming wordt bij Rabobank onderdeel van elk hypotheekgesprek.”

Het voordeel voor klanten die snel willen verduurzamen is dat een persoonlijke lening vaak sneller en makkelijker geregeld is en goedkoper is  dan het openbreken van een hypotheekcontract. Aan deze lening met het speciale rentetarief van vier procent hangt een maximale looptijd van tien jaar.

Samenwerking met Greenhome

De duurzaamheidslening sluit aan op Rabobank’s samenwerking met Greenhome, waarbij klanten met behulp van de HuisScan direct inzage kunnen krijgen in welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen.

Share Button