ING BeleggersBarometer: ruime meerderheid (75%) van de beleggers maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde

Na vier maanden stabiliteit is de ING BeleggersBarometer in juli licht gestegen naar 129 punten. Beleggers zien een verbetering in hun beleggingsportefeuille in de afgelopen maanden. Ook voor de komende tijd verwacht ruim de helft dat de waarde van de eigen beleggingen weer verder zal stijgen, vooral onder invloed van een stijgende AEX. Een ruime meerderheid (75%) van de beleggers maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde. Toch geeft een deel daarvan (40%) aan dat er andere grotere problemen zijn in de wereld. Voor een derde van de beleggers heeft het thema klimaatverandering wel een rol in het kiezen van beleggingen.

Van de beleggers die zich grote zorgen maken, antwoordt 56% dat klimaatverandering impact heeft op de beleggingskeuze. Ruim de helft van de beleggers denkt door hun gedrag bij te kunnen dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Hetzij door duurzaam te beleggen (32%), hetzij door niet te beleggen in bedrijven die juist niet duurzaam bezig zijn.

“We zien wereldwijd een enorme belangstelling voor duurzaam beleggen en dat duurzaam beleggen aan populariteit wint. Het is dan ook niet alleen vanuit een duurzaamheids-, maar ook vanuit een beleggingsperspectief interessant om aan deze trend mee te doen”, aldus Bob Homan, hoofd ING Investment Office.

Share Button