BlackRock introduceert iShares ESG-indexfonds voor euro-bedrijfsobligaties in samenwerking met Kempen

BlackRock heeft onlangs een iShares ESG-indexfonds voor euro-bedrijfsobligaties geïntroduceerd. Het fonds werd gelanceerd in nauwe samenwerking met Kempen Capital Management, dat voor € 830 miljoen aan startkapitaal in het fonds heeft geïnvesteerd.

Het iShares ESG Screened Euro Corporate Bond Index Fund volgt de Bloomberg Barclays Euro Corporate Index en belegt in bedrijfsobligaties in euro’s, en sluit bedrijven uit met activiteiten die te maken hebben met controversiële wapens, kernwapens en civiele vuurwapens, tabak, steenkool en bedrijven die de UN Global Compact Principles schenden. Het is een UCITS-fonds dat genoteerd is in Dublin en voldoet aan de AIFMD-normen.

Als onderdeel van het voortdurende streven om duurzaam beleggen net zo eenvoudig te maken als traditioneel beleggen, is BlackRock een samenwerking aangegaan met Kempen Capital Management om tegemoet te komen aan de vraag van zowel institutionele als particuliere klanten in Nederland. Dit is de volgende fase in de samenwerking tussen BlackRock en Kempen, die al eerder samen het iShares Euro Investment Grade Corporate Bond Index Fund in 2012 op de markt hebben gebracht dat nu een AuM van € 1,3 miljard heeft opgebouwd.

“Nederlandse institutionele beleggers zijn zeer geavanceerd en vooruitstrevend in hun belangstelling voor ESG-beleggingen. We bevinden ons daarom in de bijzondere positie dat we regelmatig fondsen kunnen lanceren waarbij de ESG methodologie uit Nederland komt. Zulke producten zijn dan geschikt voor de nationale en internationale markten”, zegt Donné Hendrick, Institutional Client Business voor Nederland bij BlackRock. “We hebben al jaren een uitstekende relatie met Kempen, wat wederom heeft geleid tot een succesvolle samenwerking bij de lancering van een fonds dat voorziet in een behoefte die duidelijk aanwezig is bij klanten in deze regio.

“Wij hebben een sterke focus op lange termijn, duurzaam beleggen en kwaliteit als het gaat om onze beleggingsvisie, de producten die wij onze klanten aanbieden en de bijbehorende dienstverlening. Zij moeten aan hoge eisen voldoen,” zegt Mark Prins, senior externe manager selectie bij Client Solutions Kempen Capital Management. “Onze doelstelling is om doorlopend het aanbod van beleggingsstrategieën voor onze klanten te verduurzamen. Met het nieuwe fonds bieden we onze klanten een duurzame oplossing met lage tracking error. Na een uitgebreide review van het universum hebben we BlackRock gekozen voor het ESG index bedrijfsobligatiefonds. Met de ESG-criteria, het aantrekkelijke kostenniveau en de voorspoedige transitie van het oude naar het nieuwe fonds hebben we vertrouwen dat we de samenwerking de komende jaren succesvol kunnen voortzetten.”

Share Button