Duurzame fondsen drie keer zo hard gegroeid als markt in tweede kwartaal

Duurzame Europese beleggingsfondsen zijn in het tweede kwartaal drie keer zo hard gegroeid als conventionele fondsen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de markt voor Europese duurzame beleggingsfondsen door Morningstar. De toenemende populariteit van duurzaam fondsebeleggen wordt ook weerspiegeld door de introductie van een reeks nieuwe duurzame fondsen.

Duurzaam fondsbeleggen wordt steeds populairder. Europese duurzame beleggingsfondsen groeiden in het afgelopen jaar drie keer zo hard als conventionele fondsen, blijkt uit onderzoek van Morningstar. Ook het aanbod aan nieuwe duurzame beleggingsfondsen blijft toenemen, zodat de belegger die duurzaamheid een rol wil geven in zijn portefeuille, steeds meer keus heeft. En daar maakt die belegger daadwerkelijk gebruik van, zo leren de cijfers.

Cijfers van Morningstar per 30 juni 2019 laten zien dat duurzame beleggingsfondsen in Europa 1,06 triljoen euro onder beheer hadden, een groei van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Ter vergelijking: de conventionele beleggingsfondsen groeiden slechts 2% tot 9,97 triljoen euro.

Lees het volledige artikel

Share Button