Grens € 50 miljoen gepasseerd op financieringsplatform Oneplanetcrowd

Het totaal aan opgehaald geld via financieringsplatform Oneplanetcrowd heeft de grens van  €50 miljoen gepasseerd. Daarnaast is halverwege dit jaar, meer geld geïnvesteerd via Oneplanetcrowd dan in heel 2018. De groei van het platform blijft zich daarmee voortzetten. 

Sinds de start van in 2012 hebben meer dan 25.000 particuliere beleggers geïnvesteerd via Oneplanetcrowd. Ruim 230 ondernemers zijn daarmee in staat gesteld om de volgende stap te zetten en om hun impact te vergroten.

“Het is geweldig om een platform te bieden waar toekomstgerichte investeerders, maatschappelijke en innovatieve ondernemingen financieren. Dat we de € 50 miljoen grens hebben gepasseerd is een mooie mijlpaal en het laat zien dat we er toe doen. Onze missie is om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Dat wij een rol spelen in de financiering daarvan voelt heel goed” aldus Maarten de Jong, mede-oprichter van Oneplanetcrowd.

Bijdrage financieringen aan Sustainable Development Goals

De ondernemers die financiering ophalen via Oneplanetcrowd leveren met hun product of dienst een bijdrage aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s). De ondernemers achter VanMoof gebruiken bijvoorbeeld de financiering om wereldwijd meer mensen op de fiets te krijgen. Zij leveren daarmee een bijdrage aan SDG 11: “Duurzame steden en gemeenschappen”. De ondernemers van Bundles gebruiken de opgehaalde financiering om meer abonnementen te kunnen verstrekken voor duurzame apparaten. Zij leveren hiermee een bijdrage aan SDG 12:  “Verantwoorde consumptie en productie”. De mannen achter Enie.nl, kunnen dankzij de financiering van de crowd, daken vol leggen met zonnepanelen. Zij dragen bij aan SDG 7: “Betaalbare en duurzame energie”.

Alle financieringsprojecten bij elkaar zorgen voor de volgende verdeling:

Sustainable Development Goal

Aandeel financiering via Oneplanetcrowd

Duurzame steden en gemeenschappen

€ 12 miljoen

Verantwoorde consumptie en productie

€ 11,6 miljoen

Betaalbare en duurzame energie

€ 11,5 miljoen

Goede gezondheid en welzijn

€ 5 miljoen

Overige SDG’s

€ 10 miljoen

Meetmoment: augustus 2019

Share Button