PRI beoordeelt Kempen met een A en A+

Elk jaar rapporteert het Responsible Investment Team van Kempen aan PRI over de integratie van ESG (Environmental, Governance & Social) in het (Verantwoord) beleggingsproces. Dit jaar gaf PRI ons verantwoorde beleggingsproces gemiddeld een A en met een A+ voor drie modules.

PRI (United Nations Principles for Responsible Investment) beoordeelt de integratie van ESG in het gehele beleggingsproces, opgedeeld in modules. Voor elke module is er een aantal ‘standaardindicatoren’ (bijvoorbeeld het hebben van een beleid) waarover een organisatie moet rapporteren. Daarnaast zijn er extra indicatoren waarover een organisatie kan rapporteren (bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde tools om CO2-emissierisico’s en -kansen te bepalen), maar deze zijn (nog) niet verplicht. Rapportage hierover toont aan dat de organisatie al vergevorderd is bij de implementatie van ESG binnen verschillende asset classes.

Op de Summary Scorecard zie je de verschillende modules, de gemiddelde score én onze score. De laagste score die behaald kan worden is een E, de hoogste score een A+. Zoals uit de afbeelding blijkt, scoren we in bijna alle modules hoger dan gemiddeld in de sector. Daarnaast hebben we zowel voor Strategy & Governance, Fixed Income en Listed Equity een A+ score behaald.

Lees hier het complete rapport (pdf)

Share Button