ABN AMRO, Rabobank en BNP Paribas steunen samen kleine koffieboeren

ABN AMRO, Rabobank en BNP Paribas gaan samen met Neumann Kaffee Gruppe (NKG), IDH en USAID kleine koffieboeren in Kenia, Honduras en Mexico ondersteunen.

Deze landen introduceren in 2019 NKG Bloom, een programma dat eerder in 2017 in Oeganda van start ging.

NKG Bloom is een initiatief van Neumann Kaffee Gruppe, de grootste ‘groene’ koffiepartij in de wereld. De in Duitsland gevestigde dienstverlener biedt boeren toegang tot financiering, onderwijs en technologie. Hiermee kunnen die boeren hun productiepotentieel volledig benutten, duurzamer werken en de geproduceerde koffie traceerbaar maken.

De drie banken verzorgen de financiering en delen het kredietrisico samen met NKG, USAID en IDH. ABN AMRO heeft deze unieke kredietfaciliteit ter waarde van 25 miljoen voor NKG geregeld (als Lead Arranger en Coordinator).

Perspectief voor kleine boeren en duurzamere productie

Karin Kersten van ABN AMRO namens de banken: “Het succesvolle project NKG Bloom in Oeganda in 2017 biedt de kleine boer meer perspectief en verhoogt de productie van duurzame koffie. Wij zijn er trots op om bij deze volgende stap betrokken te zijn en samen met Rabobank en BNP Paribas NKG Bloom te ondersteunen.”

Impact banking

Voor ABN AMRO is dit de derde impact banking-transactie. De bank streeft naar een impact banking-portefeuille met een omvang van circa EUR 50 miljoen. Karin Kersten: “We willen een bank zijn met impact. Uit deze transactie blijkt dat we er waarde aan hechten onze klanten te ondersteunen bij de transitie naar een duurzamer bedrijfsmodel. We zijn erg trots op onze bijdrage aan deze innovatieve kredietfaciliteit.”

Share Button