Hypotheekverstrekkers ondersteunen streven naar duurzaamheid

Bron
MoneyView

Uit onderzoek door MoneyView blijkt dat steeds meer hypotheekverstrekkers huizenkopers in staat stellen om de gekochte woning te verduurzamen. Bij 44 van de 55 annuïteitenhypotheken is het inmiddels mogelijk om extra te lenen bij aankoop van een duurzame woning of voor het investeren in energiezuinige maatregelen. Bij 38 hypotheken mag er tot maximaal 106% van de woningwaarde geleend worden in plaats van de gebruikelijke 100%.

Voor wie al een hypotheek heeft komen er ook meer mogelijkheden. Bij verreweg de meeste geldverstrekkers kan er extra geleend worden voor energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld met een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. Ongeveer de helft van de aanbieders van hypotheken bestudeert momenteel een eventuele introductie van een duurzaam leningdeel met lage tarieven en aparte voorwaarden. Er wordt met name gekeken hoe de kosten beperkt kunnen worden voor deze relatief ‘kleine’ verhogingen van de lening.

Meer informatie

Share Button