Documentaire ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ in première

In de documentaire ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ wordt de klimaat activistische Eline Hesse 3 jaar lang gevolgd door filmmaker Robin Vogel in haar zoektocht om haar aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren. Eline is 18 jaar wanneer ze van haar vader, een gepensioneerde Shell manager, een effectenportefeuille ontvangt van 150.000 euro met onder andere aandelen in Shell en McDonalds. Het koppelen van haar kapitaal aan haar idealen blijkt geen gemakkelijke opgave. Ze snakt naar erkenning van haar vader en raakt verstrengeld in onhaalbare idealen en ideeën. ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ gaat binnenkort in première, op 14 december in de Balie Amsterdam.

Eline wil inspireren

Met de film wil Eline andere millennials inspireren om net als zij ook de verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes, of dat nou met 50 of 50.000 euro is. “De komende decennia zal er een ‘Great Wealth Transfer’ plaatsvinden, waarin tientallen miljarden euro’s van de babyboom naar de millennial generatie zullen gaan”. Eline hoopt een intergenerationeel gesprek op te starten om een uitweg te vinden hoe we samen verantwoord gaan investeren in een betere toekomst.

Op het 19de Nationaal Sustainability Congres op 7 november jl. (het jaarlijks grootste duurzaamheidscongres in Nederland) werden Eline en haar vader geïnterviewd in een plenair slotonderdeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De documentaire

  • Duur film: 50 minuten
  • Taal: Nederlands & Engels
  • Producent en regisseur: Robin Vogel
  • Co-regisseur en initiator: Eline Hesse

De film is financieel mogelijk gemaakt door Cinecrowd en Amsterdams Fonds voor de Kunst

Share Button