Fastned geeft nieuwe obligaties uit met 6% rente

Na succesvolle eerdere uitgiften is Fastned – het laadbedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations – vandaag gestart met de uitgifte van een nieuwe serie obligaties. Met deze uitgifte financiert Fastned onder andere de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk. Dit is nodig gezien de sterke groei van het aantal elektrische auto’s en de daarmee samenhangende vraag naar snelle laadinfrastructuur. De obligaties met een looptijd van 5 jaar keren 6% rente per jaar uit. Deelname is mogelijk vanaf 1.000 euro.

Fastned’s missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft als doel het realiseren van een Europees netwerk van 1.000 snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen met 100% duurzame elektriciteit uit zon en wind. Op dit moment heeft Fastned reeds een netwerk van 113 stations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er meerdere snellaadstations in aanbouw in deze drie landen en bereidt Fastned zich voor op de bouw van de eerste snellaadstations in België en Zwitserland. Met de opbrengsten van deze uitgifte kan onder andere het netwerk verder worden uitgebreid met meer stations en meer snellere laders. Door het toenemende aantal elektrische auto’s is het bijplaatsen van snelladers een logische en noodzakelijke stap. Het aantal laadsessies bij Fastned groeide naar meer dan 120.000 in het afgelopen kwartaal.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang. In het derde kwartaal van dit jaar was zo’n 12% van de nieuw verkochte auto’s in Nederland volledig elektrisch. In 2020 verwachten we dat er veel nieuwe elektrische auto’s de weg op zullen komen, zoals de nieuwe Peugeot e-208, de DS3 crossback e-tense, de Polestar 2, de Volvo XC40 en de Volkswagen ID3. Het is niet langer de vraag of elektrische auto’s de toekomst worden, maar waar ze straks kunnen opladen. Fastned bouwt de snellaadinfrastructuur die deze elektrische auto’s van groene stroom en vrijheid voorziet.” 

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag tot en met 12 december 2019 inschrijven via de website fastned.nl/obligaties. De uitgifte is beperkt tot 15.000 stuks voor een totaal van 15 miljoen euro.

Belangrijke informatie en risico’s

Beleggen in obligaties Fastned brengt risico’s met zich mee. Investeerders lopen het risico (een gedeelte van) hun inleg te verliezen en dienen alleen in Fastned te investeren nadat zij het door de AFM goedgekeurde prospectus hebben gelezen en de potentiële risico’s en voordelen van een investering in Fastned volledig begrijpen. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden effecten. Het prospectus is vrij beschikbaar via fastned.nl/obligaties. 

 

Share Button