Liefst 20.160 zonnepanelen op de daken van Caravanstalling Vonk

De Nederlander wil het liefste meer zonne-energie. Als dat dan ook nog op daken kan en op grote schaal, heeft dat zeker de voorkeur. Dat gebeurt bij Caravanstalling Vonk. Liefst 20.160 zonnepanelen worden gerealiseerd op de verschillende daken in Bergschenhoek. Iedereen kan daar van profiteren door te participeren in het duurzame energieproject. 

Projectontwikkelaar GreenIPP heeft een volledig uitgewerkt plan om op de verschillende daken van Caravanstalling Vonk in Bergschenhoek duurzame energie op te wekken. Eerder in het traject is met succes een overheidssubsidie toegekend gekregen. Met de zekerheid van deze SDE+-subsidie, geldig voor 15 jaar, kan dit zonne-energieproject uitgevoerd worden.

De 20.160 zonnepanelen hebben een gezamenlijk vermogen van 6.754 kWp en zullen jaarlijks bijna 6 GWh stroom opwekken. Dat is gelijk aan het stroomverbruik van bijna 2.000 huishoudens. Dat zorgt jaarlijks voor een vermindering van ruim twee miljoen kilo CO2-uitstoot.

Via ZonnepanelenDelen kan iedereen, die duurzaamheid voor staat, participeren in het project. Inmiddels investeren ruim 280 deelnemers in dit duurzame project via zogenaamde ‘ZonneDelen’. Het zonnedak heeft in enkele dagen al ruim 200.000 euro opgehaald van de benodigde 500.000 euro, dit is financiering naast een bancaire lening via het Zonfonds in samenwerking met de Rabobank.

Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd. Investeerders krijgen daarbij duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement. De opbrengsten zijn voor investeerders live bij te houden via een gratis app.

Voor alle huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen, of die het eigen dak al vol hebben liggen en meer zonnepanelen willen, is dit de ideale mogelijkheid om toch van zonne-energie te profiteren.

Dit project wordt aangeboden op ZonnepanelenDelen, waar met behulp van particulieren eerder 100 soortgelijke zonne-energieprojecten zijn gerealiseerd. Meedoen kan op https://www.zonnepanelendelen.nl/vonk

Share Button