ABN AMRO sluit zich aan bij sectorcollectief Duurzaam Wonen

Bron
ABN AMRO

Samen met 80 andere bedrijven en instanties uit de hypothekensector slaat ABN AMRO de handen ineen om de verduurzaming van de Nederlands koopwoningenmarkt nog verder te versnellen. Hiermee committeert ABN AMRO zich aan de doelstelling om dit jaar minimaal 80% van alle hypotheekadviseurs op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen. Ter ondersteuning wordt vandaag de website van het collectief gelanceerd.

Het kabinet heeft in het klimaatakkoord opgenomen dat de komende 10 jaar 1,5 miljoen huizen moeten worden verduurzaamd. Tot 2021 gaat het jaarlijks om 50.000 huizen, daarna moet het aantal omhoog naar 200.000 woningen per jaar. Om verduurzaming in de koopwoningmarkt te realiseren én te versnellen heeft het Sectorcollectief Duurzaam Wonen concrete afspraken gemaakt. Met uiteindelijk doel om klanten meer in beweging te krijgen om hun woning te verduurzamen. Onderdeel daarvan is dat alle hypotheekadviseurs worden opgeleid om klantgesprekken over woningverduurzaming professioneel te kunnen voeren.

“Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van ABN AMRO. Ook binnen Personal Banking zetten we grote stappen in de verbinding van duurzaamheid aan onze core-business: bankieren”, verteld Eric Jones, directeur Wonen & Advies binnen ABN AMRO Personal Banking. “De energietransitie is er eentje waar we met z’n allen doorheen gaan. Laten we daarom ook vooral onze krachten bundelen. Daarom heeft ABN AMRO zich in 2019 aangesloten bij het Collectief Duurzaam Wonen. Wij onderschrijven de gezamenlijke doelstelling dan ook: dit jaar leiden wij minimaal 80% van onze hypotheekadviseurs (rechtstreekse verkoop) op tot Adviseur Duurzaam Wonen.”

Positieve reacties

In maart behaalde 42% van alle wooncollega’s binnen Personal Banking, van hypotheekadviseurs tot hypotheekassistenten en hypotheekregisseurs, het certificaat Adviseur Duurzaam Wonen. “Kijkend naar het aantal collega’s dat de E-learning inmiddels al heeft doorlopen, verwachten we in juli het doel van 80% al voorbij te gaan. Uiteindelijk streven we er natuurlijk naar om alle hypotheekadviseurs binnen Personal Banking op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen! We zien een grote interesse in de E-learning en collega’s die de E-learning hebben gevolgd zijn erg enthousiast. Het geeft hen concrete handvatten om met hun klanten het verduurzamen van de woning te bespreken”, aldus Eric Jones.

Niet alleen voor hypotheekadviseurs

Het verduurzamen van de woning gebeurt niet altijd met behulp van een hypotheek. Hier wordt ook eigen vermogen of een consumptieve lening voor gebruikt. ABN AMRO biedt de E-learning daarom aan alle collega’s binnen Personal Banking aan. “Naast onze hypotheekadviseurs, -regisseurs en -assistenten, hopen wij op 1 juli 85% van alle collega’s met direct klantcontact binnen Personal Banking op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen. In maart mocht 20% van deze collega’s zich al Adviseur Duurzaam Wonen noemen. Ook hier geldt: we doen dit met z’n allen!”, sluit Eric Jones af.

Meer informatie over het collectief en de opleiding is te vinden op www.adviseurduurzaamwonen.nl

Share Button