Scildon introduceert duurzame fondsvergelijker

Bron
Scildon

Levensverzekeraar Scildon heeft haar fondsvergelijker uitgebreid op aspecten met betrekking tot duurzaamheid. De fondsvergelijker wordt door adviseurs en consumenten gebruikt voor het kiezen van beleggingsfondsen bij vermogensopbouw.

Vermogensopbouw via beleggen

Scildon biedt diverse vermogensopbouwproducten waarbij consumenten zelf keuzes kunnen maken over de manier waarop zij hun inleg beleggen. Om de verschillende fondsen op diverse aspecten te kunnen vergelijken stelt Scildon consumenten en hun financieel adviseurs een fondsvergelijker ter beschikking.

Aandacht voor duurzaam beleggen

Scildon biedt al vele jaren beleggingsfondsen aan die duurzaam beleggen. Recentelijk heeft Scildon haar fondsvergelijker uitgebreid met keuzes op het gebied van duurzaamheid. Na gedegen analyses zijn onder meer de volgende criteria aan de fondsvergelijker toegevoegd:

  • Fondsen die beleggingen volledig uitsluiten in gevoelige sectoren als tabak en/of palmolie, sexindustrie, steenkool, bont, dierenhuiden, wapens, gokken en nucleaire energie;
  • Positieve selectie van bedrijven met een lage CO2 uitstoot;
  • Fondsen met een hoge duurzaamheidsscore volgens de Morningstar Sustainability Rating.

Duurzame fondsen renderen beter

Theo Krins, manager vermogensadvies bij Scildon: “In het verleden had het onderwerp ‘duurzaam beleggen’ vooral het karakter dat dit iets was voor mensen die een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de wereld wilden geven. En die daarom genoegen namen met een iets lager rendement. Steeds meer onderzoeken geven aan dat dit beeld niet meer actueel is. Ondernemingen die duurzaam produceren, lijken markt breed betere resultaten te behalen dan bedrijven die dit niet tot kern van hun activiteiten maken. Daarmee ontwikkelen de rendementen van deze bedrijven zich ook steeds positiever. Deskundigen voorspellen dat in de komende jaren de meest duurzame bedrijven de sterkste positie op hun markten zullen krijgen. Daarmee is in het kader van vermogensopbouw de keuze van beleggingen in duurzame beleggingsfondsen niet alleen een keuze gebaseerd op levenshouding maar ook gebaseerd op nagestreefd rendement.”

Share Button