Scildon introduceert in samenwerking met Actiam onder de naam Easy B een eenvoudige en duurzame beleggingsoplossing

Bron
Scildon

De belangstelling bij consumenten voor duurzame beleggingen groeit sterk. Ondernemingen die een lange termijnstrategie hebben op het gebied van duurzaamheid presteren economisch beter dan gemiddeld. Beleggingen in fondsen die geselecteerd zijn op basis van de mate van duurzaamheid presteren dan ook steeds beter. Scildon speelt daarop in met haar nieuwe concept Easy B. Daarmee belegt de klant eenvoudig in duurzame mixfondsen van Actiam.

Easy B staat voor duurzaam, eenvoud en gemak 

Theo Krins, manager vermogensadvies bij Scildon: “Wij hebben het nieuwe Scildon Profiel Beleggen niet voor niets Easy B genoemd. Een deel van onze klanten ziet wel het voordeel van duurzaam beleggen, maar wil niet actief met de keuze van fondsen bezig zijn. Ze vinden duurzaamheid, rendement, eenvoud en flexibiliteit belangrijk. Met begeleiding van hun financieel adviseur kiezen zij het profiel dat bij hen past. Afhankelijk van het gekozen profiel wordt er belegd in een duurzaam mixfonds. Klanten kunnen kosteloos switchen naar één van de andere profielfondsen.”

Samenwerking met Actiam

Theo Krins: “Scildon heeft er nadrukkelijk voor gekozen om geen eigen fondsen te voeren. In samenwerking met Actiam, de internationale assetmanager gespecialiseerd in duurzaamheid, leggen wij de focus op het aanbod van duurzame beleggingen”.

Met Scildon Easy B kunnen de klanten beleggen in één van de drie duurzame fondsen van Actiam. Afhankelijk van de risicobereidheid kunnen klanten kiezen uit drie mixfondsen:

  • Actiam Duurzaam Mixfonds Defensief
  • Actiam Duurzaam Mixfonds Neutraal
  • Actiam Duurzaam Mixfonds Offensief

Klanten kunnen op dagbasis de ontwikkeling van hun portefeuille online volgen.

Vermogensadvisering wordt belangrijker

Theo Krins: “Advisering over vermogensopbouw wordt belangrijker voor een langjarige relatie van een adviseur met zijn klanten. Wij voorzien dat de belangstelling voor beleggen bij consumenten zal toenemen. Zeker omdat de rentes op spaarrekeningen nu al zo langdurig erg laag zijn. Als consumenten hun financiële doelen willen gaan behalen, is beleggen mogelijk een reële optie. Met de introductie van Scildon Easy B wordt beleggen voor een grotere groep klanten bereikbaar.”

Share Button