Alle minderjarige bunq gebruikers gaan hun CO2 voetafdruk compenseren

Bron
bunq

bunq community vierde onlangs het planten van haar eerste miljoen bomen. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, maakt de Europese challenger bank het iedereen onder de 18 nu mogelijk om hun CO2-voetafdruk te compenseren. Elke minderjarige plant vanaf vandaag een boom voor elke €100 die ze uitgeven met hun bunq passen. 

Bomen voor minderjarigen

Nu wereldwijde ontbossing actueler is dan ooit, hebben bunq gebruikers laten weten dat ze graag een groene impact willen hebben. Nadat elke gebruiker al de optie had om voor elke €100 een boom te planten, laat de challenger bank nu iedereen onder de 18 bijdragen aan een groenere wereld, ongeacht hun lidmaatschap. Hiermee maakt bunq het toekomstige generaties mogelijk om iets te doen aan klimaatverandering, zonder dat ze hiervoor hun leefstijl moeten aanpassen.

Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq, zegt: “Jonge mensen zijn onze toekomst, dus was het voor ons logisch om het voor alle minderjarigen mogelijk te maken hieraan bij te dragen!”

Iedereen onder de 18 kan nu zonder enige moeite CO2-neutraal worden. De bomen worden in samenwerking met Eden Reforestation Projects in Madagascar geplant. Elke boom neemt in een gemiddelde levensduur van 25 jaar 308kg CO2 op.

Share Button