ABN AMRO behaalt opnieuw hoge score voor DJSI index

Bron
ABN AMRO

In navolging van eerdere jaren, heeft ABN AMRO wederom een goede score behaald op de duurzaamheidsbeoordeling van SAM, onderdeel van S&P Global. ABN AMRO heeft 83 van de maximale 100 punten behaald. Met deze score zal ABN AMRO opnieuw opgenomen worden in de S&P Global Dow Jones Sustainability World Index (DJSI).

In januari 2020 heeft S&P Global de ‘SAM ESG Ratings and Benchmarking’ divisie overgenomen van RobecoSAM. Dit betreft ook de bekende SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA), een jaarlijkse evaluatie van de duurzame prestaties van een bedrijf.  Jaarlijks voert SAM onderzoek uit onder ruim 3000 internationale bedrijven die worden beoordeeld op economisch-, sociaal- en milieubeleid.

Met een score van 83 punten behoort ABN AMRO tot de top 10% van meest duurzame banken wereldwijd. Daarmee wordt de bank wederom opgenomen in de DJSI World en Europe Index. Het verschil tussen ABN AMRO en de industry leader is verkleind tot 6 punten. In 2019 behaalde ABN AMRO 79 punten.

De bank scoort hoog op onder andere de inspanningen rondom Sustainable finance, Transparancy en Human Capital Development. Verbeterpunten zijn er ook te vinden, bijvoorbeeld in de rapportages rondom Risk & Crisis Management.

Voor investeerders en overige stakeholders is de positie van ABN AMRO in de DJSI een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsinspanningen van ABN AMRO. Voor de bank is de positie in de index ook een belangrijke graadmeter, ABN AMRO heeft de ambitie om in 2020 bij de top 5% van de eigen sector te behoren. In februari 2021 horen we definitief welke relatieve positie we in de sector hebben.

Share Button