Meewind investeert 5 miljoen euro in econic

Bron
Meewind

Partner

Duurzaam beleggingsfonds Meewind participeert vanaf vandaag in econic, een innovatieve scale-up die woningen en gebouwen verduurzaamt door duurzame warmte- en energiesystemen tegen een maandelijkse vergoeding te installeren en te onderhouden. Met een investering van 5 miljoen euro wil Meewind bijdragen aan de volgende groeistap van het bedrijf, dat met zijn ‘sustainability-as-a-service’-concept een belangrijke bijdrage levert aan het versnellen van de energietransitie.

Meewind investeert in bedrijven en projecten die bijdragen aan de transitie naar een groene-energievoorziening. Het fonds investeert al in Greenchoice, OrangeGas, Greener en vele andere zon-, wind-, geothermie- en groengasprojecten. De nieuwe belegging in econic sluit perfect aan bij de koers van het fonds.

Duurzame koploper

Johan Swager, fondsmanager bij Meewind, over de nieuwe investering: “Meewind investeert bij voorkeur in succesvolle bedrijven die een stevig fundament voor een duurzame toekomst leggen en meer zijn dan een incidenteel project. Econic heeft bewezen zo’n duurzame koploper te zijn. Met hun ‘sustainability-as-a-service’-concept hoeven woningbezitters zelf niet te investeren in apparaten zoals warmtepompen en zonnepanelen. En kunnen projectontwikkelaars de bouwsom van hun project aanzienlijk verlagen. Gezien de resultaten tot nu toe, de groeiambities en de ervaring van de oprichters past dit dan ook goed bij onze eigen ambitie. Meewind groeit graag mee met de bedrijven waarin het investeert en blijft die vervolgens steunen op hun groeipad.”

Asset based financiering van 250 miljoen

De kapitaalinjectie stelt econic in staat om nog sneller door te groeien en met innovaties te komen die tot nu toe in de markt nog lastig bleken, aldus Joris Jonker, een van de oprichters van econic: “Om de doelen voor CO₂-reductie in de gebouwde omgeving te halen moeten er in Nederland 1.000 huizen per dag worden verduurzaamd, ons doel is om daarvan 200 woningen per dag te doen. Dit is een immense opgave, maar mede dankzij deze investering kunnen we 10.000 nieuwe e-homes realiseren. Verder helpt deze kapitaalinjectie ons om versneld toegang te krijgen tot een assetfinanciering van 250 miljoen die nodig is om op korte termijn de energietransitie te versnellen. In die fase neemt Meewind de junior financiering op zich, voor de senior financiering werken we samen met grootbanken, pensioenfondsen en de overheid.”

Foto: directie econic

Share Button