BNP Paribas Asset Management lanceert BNP Paribas Ecosystem Restoration beleggingsfonds

Partner

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) kondigt de lancering aan van BNP Paribas Ecosystem Restoration, een thematisch fonds dat posities biedt aan bedrijven die zich bezighouden met het herstel en het behoud van wereldwijde ecosystemen en natuurlijk kapitaal. De toevoeging van dit fonds aan de reeks milieustrategieën van BNPP AM versterkt zijn Europese leiderschap op het gebied van duurzaam thematisch beleggen.

De lancering van het VN-decennium voor herstel van ecosystemen op Wereldmilieudag (5 juni) benadrukt de dringende noodzaak om natuurlijk kapitaal te beschermen, en het herstel van ecosystemen vertegenwoordigt een investeringsmogelijkheid die een positief effect heeft op natuurlijke hulpbronnen en wereldeconomieën. In de komende tien jaar zullen inspanningen om de oceanen, de bodem en de stedelijke gebieden te herstellen een investering van 22 biljoen dollar vergen en een bedrijf creëren ter waarde van 6 biljoen dollar per jaar.

BNP Paribas Ecosystem Restoration belegt in beursgenoteerde wereldwijde aandelen over de hele kapitalisatieschaal die milieuoplossingen bieden die bijdragen aan het herstel van ecosystemen via hun producten, diensten of processen. Investeringen richten zich op drie hoofdthema’s:

Aquatische ecosystemen: beheersing van waterverontreiniging, waterbehandeling en duurzame verpakkingen, aquacultuur, efficiënte irrigatiesystemen en oplossingen voor overstromingsbeheersing;

Terrestrische ecosystemen: technologieën met betrekking tot alternatieve eiwitten, duurzame landbouw, bosbouw en plantages;
Stedelijke ecosystemen: milieudiensten, groene gebouwen, recycling, afvalbeheer en alternatieve vervoerswijzen.

BNP Paribas Ecosystem Restoration bestaat uit een zeer overtuigende portefeuille van 40-60 participaties, geselecteerd uit 1.000 wereldwijde bedrijven die zich richten op het herstel van aquatische, terrestrische en stedelijke ecosystemen2. Het beleggingsuniversum is gediversifieerd naar geografie, omvang en sector, waarbij technologie, industrie en materialen goed vertegenwoordigd zijn, en het bevat veel zeer innovatieve bedrijven die complexe technologieën gebruiken om milieukwesties aan te pakken. Het fonds wordt beheerd met een actieve benadering die macro- en fundamenteel onderzoek combineert met eigen kwantitatieve screening, samen met geïntegreerde ESG-criteria, om best-in-class bedrijven te identificeren. Het fonds draagt ​​ook bij aan het behalen van zes van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

BNP Paribas Ecosystem Restoration, gelanceerd als antwoord op de groeiende vraag van klanten, is een nieuwe mijlpaal op de in mei aangekondigde biodiversiteitsroutekaart van BNPP AM, die onderzoek omvat dat gericht is op het versnellen van de ontwikkeling van indicatoren voor het meten van biodiversiteit en het opzetten van een gemeenschappelijk rapportagekader. BNPP AM is onlangs partnerschappen aangegaan met CDP en Iceberg Data Lab en I Care & Consult om transparante, hoogwaardige en gestandaardiseerde bedrijfsrapportage over biodiversiteitsgegevens te promoten.

Het fonds wordt gezamenlijk beheerd door Edward Lees en Ulrik Fugmann, die mede-hoofd zijn van de Environmental Strategies Group van BNPP AM en het long-only BNP Paribas Energy Transition-fonds en het long-short BNP Paribas Environmental Absolute Return Thematic (‘EARTH’) fonds beheren, gelanceerd in respectievelijk september 2019 en juli 2020. De lancering van BNP Paribas Ecosystem Restoration vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van fondsen van BNPP AM die investeren in duurzame ontwikkeling en energietransitie, en biedt een breed scala aan milieu-investeringsoplossingen. BNPP AM beheert activa van EUR 26 miljard in duurzame thematische fondsen en is daarmee een van de leiders in Europa.

Thematisch beleggen was meestal meer gericht op milieugebieden zoals hernieuwbare energie dan op natuurlijk kapitaal, maar natuurlijk kapitaal wordt wereldwijd erkend als een van de belangrijkste elementen om klimaatverandering aan te pakken. De groene economie biedt investeringsmogelijkheden voor ongeveer 4.000 bedrijven wereldwijd met een marktkapitalisatie van USD 5 biljoen, wat overeenkomt met ongeveer 5% van de totale beursgenoteerde wereldwijde aandelenmarkt. Desalniettemin, zelfs met een jaarlijkse groei van 8% sinds 2009, blijft de omvang van de groene economie achter bij het niveau dat overeenkomt met een scenario van 2°C opwarming van de aarde in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs.

Edward Lees, co-manager van BNP Paribas Ecosystem Restoration, licht toe: “De helft van het BBP van de wereld is afhankelijk van natuurlijk kapitaal en onze consumptie ervan vindt 1,75 keer zo snel plaats als de aarde het kan regenereren, terwijl de wereldbevolking groeit en de inkomens stijgen. leiden tot een grotere vraag, wat leidt tot een dringende noodzaak om beschadigde ecosystemen te herstellen. De financiële sector speelt een cruciale rol bij het creëren van een positieve impact op het milieu en we zijn er trots op BNP Paribas Ecosystem Restoration te hebben gelanceerd om het werk van de VN en anderen daarbij te ondersteunen.”

Ulrik Fugmann, co-manager van BNP Paribas Ecosystem Restoration, licht toe: “BNP Paribas Asset Management loopt al twintig jaar voorop op het gebied van duurzaam beleggen en de lancering van BNP Paribas Ecosystem Restoration vormt een aanvulling op onze bestaande fondsen die investeren in milieuverandering en energiebeheer. overgang. Het herstel van aquatische, terrestrische en stedelijke ecosystemen

Share Button