Is het slim om te investeren in goud?

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om te investeren. Iets wat je nu koopt en misschien wel later voor meer geld kan verkopen. Heb je er ooit wel eens gedacht om te investeren in goud? Goud verliest nooit haar waarde, dus dat is een groot voordeel. Maar is het daadwerkelijk slim om te investeren in goud? En valt daar veel geld mee te verdienen, of is het toch te mooi om waard te zijn? Lees snel door en ontdek het hier!

Hoe werkt investeren in goud?

Allereerst is het belangrijk dat je goud koopt. Kies eerst een manier van goud kopen; fysiek, opties, turbo, aandelen van goudmijnen en beleggingsfondsen of EFT’s. Het kopen zelf kun je doen bij een winkel zoals Doijer & Kalff Dit is een winkel waar je verschillende soorten goud kan kopen. Bij Doijer & Kalff kan je dit ook doen in verschillende formaten. Je kunt dus ook goud inkopen als je over een kleiner budget beschikt.

Vervolgens moet je kijken hoe je het gekochte goud bewaart. Fysiek goud moet je op een fysieke plek bewaren. Bijvoorbeeld in een kluis bij jou thuis. Het voordeel is dat je geen rente hoeft te betalen en dat het veilig bij jou in de buurt is. Een nadeel is dat, wanneer er wat gebeurt met jouw huis, het goud daar ook inzit. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een goud EFT. Dan koop je een soort aandeel die je verkoopt op de markt. Die hoef je niet fysiek thuis te bewaren, maar is een digitale kwestie. Wel is het handig om ook hier bescherming voor te zoeken, in verband met hackers en dergelijke.

Voordelen van investeren in goud

Goud wordt al heel lang gezien als een waardevol product. Het werd zelfs al in het oude Egypte gebruikt als betaalmiddel. Vanaf de 20e eeuw is goud zelfs onmisbaar geworden in de industriewereld. Goud wordt namelijk gebruikt in machines en apparaten zoals mobiele telefoons en zelfs in vliegtuigen.

Zoals je wel kunt lezen, heeft goud al heel lang een belangrijke rol. Daarom blijft de waarde van goud altijd hoog. Wanneer er sprake is van economische onzekerheid, stijgt de waarde van goud. Dit komt doordat andere beleggingen dan als risicovol wordt gezien en de vraag naar goud stijgt.

Investeren in goud of zilver?

Naast goud, kun je ook zilver kopen bij Doijer & Kalff. Zilver is ook een goede manier om te investeren. Maar wat is nou het beste? Kun je nou beter zilver kopen bij Doijer & Kalff en daar in investeren? Of is inderdaad goud een betere optie? Hoewel goud en zilver veel op elkaar lijken, zit er een hoop verschil in de manier van de stijging en daling van de waarde. Zilver is ook een stukje goedkoper dan goud. Vind je het dus nog een beetje spannend om in goud te investeren? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst met ze in zee te gaan om zilver in te kopen.

Share Button