Duurzaamheid dringt door in hypotheekaanbod

Bron
Moneyview

Er komen steeds meer hypotheken op de markt met duurzaamheidselementen, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. Twee jaar geleden waren er vijf producten met een energielabelkorting op de rente, inmiddels zijn dat er elf. Ook het aanbod van een energiebespaarbudget is in deze periode toegenomen. Tegenwoordig kan bij 41 van de 54 hypotheken een energiebespaarbudget worden gesloten, een stijging van ruim 17% ten opzichte van twee jaar geleden. Er is daarnaast nog een mogelijkheid waarmee aanbieders verduurzaming stimuleren, te weten een speciaal hypotheekdeel met een lagere rente om duurzame maatregelen te financieren. Dit leningdeel kan alleen worden gesloten in combinatie met een lening voor een reguliere hypotheek en is momenteel bij 12 producten beschikbaar.

Meer over de ontwikkelingen rondom hypotheekproducten is te lezen in het Special Item Hypotheken.

 

Share Button