BeFrank en Stichting De Noordzee starten samenwerking

Bron
BeFrank

Er moet een halt komen aan afval op het Noordzeestrand! 93% van het gevonden afval op het strand bestaat uit plastic, vaak afkomstig van huishoudelijk gebruik en niet-duurzame consumptie. Online pensioenuitvoerder BeFrank en Stichting De Noordzee starten een samenwerking om Nederlanders aan te zetten tot een duurzame levensstijl en zo de Noordzeekust plasticvrij te krijgen. BeFrank doneert een bedrag dat is vrijgekomen uit het vervallen van ‘hele kleine pensioenen’ en zet communicatie en bewustwordingsacties in.

“BeFrank gelooft in een duurzame toekomst. Daarom beleggen we het pensioengeld zoveel mogelijk op een duurzame manier. Een beter milieu begint ook bij jezelf met een duurzame levensstijl. We hebben in Nederland 353 kilometer Noordzeekust waar we allemaal graag recreëren. Wanneer Nederlanders zich realiseren hoeveel afval ze produceren -en hoe ze dit weggooien-, is dit een eerste stap naar een schoner strand en een schonere zee. Net als bij pensioen gaat het over de langere termijn. De keuzes die je nu maakt, hebben impact op de toekomst”, aldus directeur Sebastiaan van den Dries.

Combinatie van kennis en bereik

Stichting De Noordzee zet zich al 40 jaar in voor de bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. Albert Jaap van Santbrink, directeur Stichting De Noordzee: “Uit het rapport dat we begin dit jaar publiceerden blijkt dat de hoeveelheid van onder andere plastic tasjes en ballonresten op het strand significant is gedaald. Dit is mede te danken aan beleid zoals de nieuwe Europese richtlijn, die plastic artikelen zoals wattenstaafjes, wegwerpbestek en rietjes verbiedt. Maar dat is niet voldoende. Met de steun van BeFrank kan Stichting De Noordzee verder gaan met onze strijd tegen afval in zee en zorgen we samen voor een schone en gezonde Noordzee. BeFrank gaat haar kanalen inzetten om mensen bewust te maken van het plastic afval dat jaarlijks vanuit huishoudens via de rivieren in zee belandt.”

Pensioenen lager dan € 2 per jaar vervallen

Sinds 1 januari 2019 vervallen de hele kleine pensioenen van minder dan € 2 bruto per jaar. Dit is zo geregeld omdat de administratiekosten voor deze hele kleine pensioenen relatief hoog zijn. BeFrank kiest ervoor de optelsom van deze pensioenpotjes te schenken aan een goed doel.

Share Button