Investeer in de 100% biologische dadels van Yogi & Yousef

Yogi uit Nederland en Yousef uit Saudi-Arabië verhandelen sinds 2013 de Dalia Sukkary dadels. De verse dadels en dadelproducten worden verkocht in retailwinkels onder het merk Yogi & Yousef in Nederland (o.a. Ekoplaza, Jumbo, Crisp en Picnic), België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Ierland. De consumptie van dadels in Europa groeit jaarlijks tussen de 7% en 10%. Verse dadels worden steeds bekender als gezonde snack en als natuurlijke zoetmaker voor onder andere repen, koek en taarten. Daarnaast worden in meerdere Europese landen inmiddels suikertaksen ingevoerd voor toevoeging van geraffineerde suikers in voedselproducten. De Europese markt kent echter nog weinig aanbod en verscheidenheid aan verse dadels. Yogi & Yousef speelt hier in op twee grote kansen: het direct aanbieden van verse Dalia Sukkary dadels aan consumenten, én het produceren van natuurlijke zoetmakers gemaakt voor bakkerijen en voedselproducenten. Dit jaar willen Yogi & Yousef 730.000 kilo oogsten en volgend jaar 1.000.000 kilo. Om aan de groeiende vraag naar dadels te voldoen en de transitie te maken naar een volledige biologische dadelteelt is een financiering nodig ter hoogte van € 700.000 aan SEDCO BV, de Nederlandse BV die de dadels inkoopt en verhandelt. Investeer in de productie van onze 100% natuurlijke dadels en de transitie naar biologische dadelteelt door een lening te verstrekken met een looptijd van 19 maanden en met een rente van 5% + 1% webshoptegoed (uitgekeerd na afronding van de campagne).

Yogi & Yousef had twee eerdere succesvolle crowdfundcampagnes via Oneplanetcrowd, in 2016 en 2019. Beide leningen zijn inmiddels volledig afgelost. Mede dankzij deze campagnes heeft de onderneming haar groei en haar dadeloogsten gefinancierd. In 2013 startten ze met 3.000 kilo, inmiddels is de vraag gestegen naar 730.000 kilo per jaar. Ze werken met sociale werkplaatsen, hebben inmiddels al hun retailverpakkingen plasticvrij gemaakt en hebben een breed scala aan natuurlijke dadelproducten ontwikkeld uit de reststroom, zodat geen dadel wordt verspild. De komende oogst zetten Yogi & Yousef in op een nieuwe duurzame stap: samen met hun telers gaan ze over op volledig biologische dadelteelt.

Dit jaar willen Yogi & Yousef 730.000 kilo oogsten en volgend jaar 1.000.000 kilo. Om aan de groeiende vraag naar dadels te voldoen en de transitie te maken naar een volledige biologische dadelteelt is een financiering nodig ter hoogte van € 700.000 aan SEDCO BV, de Nederlandse BV die de dadels inkoopt en verhandelt.

Investeer in de productie van onze 100% natuurlijke dadels en de transitie naar biologische dadelteelt door een lening te verstrekken met een looptijd van 19 maanden en met een rente van 5% + 1% webshoptegoed (uitgekeerd na afronding van de campagne).

Details

Financieringsvorm Lening € 1.000.000
Bruto rente 5 % + 1 % als waardebon voor de Yogi & Yousef webshop (nettorente 5,2 % na aftrek beheervergoeding van 0,8%)
Looptijd 19 maanden
Achterstelling Geen achterstelling
Aflossing en rente Rentebetaling per kwartaal, voor het eerst op 1 april 2022. Gehele aflossing ineens aan het einde op 1 juli 2023
Zekerheden Eerste pandrecht op alle huidige en toekomstige debiteuren en alle roerende zaken, waaronder de voorraad dadels, machines en materialen
Share Button