Visa introduceert ‘Visa Eco Benefits’: duurzaamheidsvoordelen moedigen kaarthouders aan om klimaatbewust te consumeren

Bron
Visa

Visa lanceert Visa Eco Benefits, een nieuw pakket met op duurzaamheid gerichte voordelen voor kaartuitgevende banken. Het pakket is ontworpen om kaarthouders in staat te stellen en aan te moedigen om duurzaam consumptiegedrag te vertonen.

De Visa Eco Benefits-bundel is eerst in Europa beschikbaar en wordt vervolgens in de loop van volgend jaar wereldwijd uitgerold naar klanten van Visa. Met dit nieuwe aanbod blijft het betalingstechnologiebedrijf een leidende rol spelen in het stimuleren van duurzame handel en het ondernemen van klimaatactie. Daarnaast ondersteunt de lancering de doelstellingen van klanten om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van kaarthouders om duurzaam te leven.

Met de Visa Eco Benefits bundel kunnen Visa-uitgevers op duurzaamheid gerichte voordelen toevoegen aan bestaande Visa credit- en debetproducten, waardoor consumenten inzicht krijgen in de impact van hun uitgaven op het milieu en duurzame consumptie en gedrag worden aangemoedigd. Beschikbare functies bij de lancering of in de loop van de tijd zullen naar verwachting zijn:

  • CO2-voetafdrukcalculator: inzichten aangeboden door ecolytiq voor kaarthouders in de geschatte CO2-voetafdruk van hun uitgaven, inclusief een nieuwe temperatuurscore, die kaarthouders helpt de klimaatimpact van hun persoonlijke bestedingsgedrag te begrijpen en hoe hun consumptiekeuzes bijdragen aan het klimaat van 1,5°C in Parijs Doel van overeenkomst wijzigen
  • CO2-compensaties: mogelijkheid voor kaarthouders om hun impact op de uitstoot van broeikasgassen te compenseren
  • Gepersonaliseerde voorlichting voor klanten over hoe ze duurzamere consumptie kunnen aanmoedigen
  • Duurzame kaartmaterialen, waaronder een samenwerking met CPI Card Group en digitale bonnen
  • Donaties aan milieuorganisaties wanneer Visa-kaarten worden gebruikt, waaronder One Tree Planted, een wereldwijde non-profitorganisatie voor herbebossing
  • Uitgebreide beloningen voor kaarthouders voor duurzaam gedrag

“Bij Visa erkennen we de urgentie van klimaatverandering en zetten we ons in voor een nieuw tijdperk van duurzame en inclusieve economische groei”, zegt Charlotte Hogg, executive vice president en chief executive officer, Europa, Visa. “Als motor van de wereldwijde handel hebben we de mogelijkheid om met klanten en partners over de hele wereld samen te werken om duurzaamheid in het betalingsecosysteem te integreren en kaarthouders en zakelijke keuzes tijdens de transitie te ondersteunen.”

 

Share Button