Wat zijn de beste milieuvriendelijke en duurzame aandelen van dit moment?

Er zijn nieuwere, milieuvriendelijkere bedrijven ontstaan ​​en bewuste beleggers zoeken naar duurzamere en milieubewustere bedrijven voor investeringsmogelijkheden bij de beste brokers. In samenhang met de inspanning zijn veel duurzame en milieuvriendelijke aandelen beschikbaar gesteld voor beleggers waarin geïnvesteerd kan worden bij een van de brokers die genoemd worden op de site Brokerfolio. Het is hierbij zeker een aanrader om te kiezen voor een van de drie onderstaande aandelen die hoe dan ook als milieuvriendelijk en duurzaam gezien worden. 

Clean Harbors

Dit bedrijf zet zich niet alleen in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen haar kernactiviteiten, maar is ook de organisatie die regelmatig wordt ingeschakeld om de rommel van andere organisaties op te ruimen. Met de respons op noodgevallen en het beheer van gevaarlijk afval als twee van de diensten die het biedt, was Clean Harbors verantwoordelijk voor het leiden van de opruimingsinspanningen na de Deepwater Horizon-explosie en de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Dit in Massachusetts, de VS, gevestigde bedrijf werd opgericht in 1980 en is actief in de VS, Canada, Mexico en Puerto Rico. Clean Harbors, opererend via haar dochteronderneming Safety-Kleen, is ook de grootste herraffinage- en recycleerder van gebruikte olie in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft een uitgebreid duurzaamheidsprogramma dat draait om energieverbruik, gezondheid en veiligheid, klantoplossingen en betrokkenheid. De omzet van Clean Harbors is het afgelopen decennium verdrievoudigd, met een huidige koers-winstverhouding van 72,97.

Weyerhaeuser

Je zou misschien niet verwachten dat een houtvastgoedbeleggingstrust op deze lijst staat. De kernactiviteit is immers het kappen van bomen voor het hout waarmee het bouwt. Dit bedrijf beoefent echter duurzame bosbouw en heeft het afgelopen decennium meer dan een miljard bomen geplant, terwijl het zich ook blijft inzetten voor verantwoorde ontwikkeling en schone energie. Het doet het ook goed op het gebied van goed bestuur, de betrokkenheid van belanghebbenden en diversiteit en inclusie in het personeelsbestand. Weyerhaeuser haalde niet voor niets de Ethisphere-lijst van ’s werelds meest ethische bedrijven en de Dow Jones Sustainability World Index. Het werd ook uitgeroepen tot een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld in 2011 en 2014 en maakte de Civic 50 Top 50 meest gemeenschapsgerichte bedrijven in 2012-2013. Het bedrijf heeft bovendien een dividendrendement van 4,57% en een koers-winstverhouding van 28,48.

Bloom Energy

Het in San Jose, de VS, gevestigde bedrijf voor hernieuwbare energie, Bloom Energy, levert betrouwbare, schone, duurzame elektriciteit aan organisaties over de hele wereld. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert Bloom Energy Servers. Dit zijn stroomgeneratoren die brandstoffen gebruiken uit biologische bronnen zoals methaan, maar dat door het bedrijf wordt gerecycled tot een bruikbare energiebron. Met Bloom-servers kunnen organisaties energieoplossingen aanpassen, waardoor ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en duurzaamheidsdoelen kunnen halen. Bloom levert energieoplossingen aan meer dan 500 locaties over de hele wereld. De technologie vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een lager waterverbruik en minder luchtvervuiling. Bloom Energy werd in 2018 bekroond met een Frost & Sullivan Technology Innovations Award. Zoals veel energiebedrijven kunnen de aandelenkoersen van deze onderneming volatiel zijn, maar de schattingen van experts pleiten voor zowel een omzetgroei als een winstgroei in de komende jaren.

 

Share Button