Investeer in lokale duurzame energie: Groengas Brabant VOF

Groengas Brabant VOF is een samenwerking tussen familiebedrijf Jennissen uit het Brabantse Den Dungen en biogasspecialist Agradu BV uit Friesland. Deze initiatiefnemers gaan een bestaande productielocatie voor elektriciteit herontwikkelen voor de productie van hernieuwbaar aardgas uit mest en organische reststromen. Dit hernieuwbaar aardgas kan worden gebruikt voor het verwarmen van woningen of voor gebruik als fossielvrije brandstof in de transportsector. De locatie heeft de capaciteit om jaarlijks 10 miljoen kuub groengas te produceren, waarmee er zo’n 4.000 huishoudens of 8.500 personenauto’s van groene energie of brandstof kunnen worden voorzien. Groengas Brabant wil € 3,5 miljoen aan financiering ophalen bij de crowd voor de overname, renovatie en uitbreiding van de productielocatie. Investeer in lokaal hernieuwbaar aardgas door een obligatielening te verstekken tegen 6,7 % nettorente met een looptijd van 7,5 jaar.

Groengas Brabant VOF is een samenwerking tussen familiebedrijf Jennissen uit het Brabantse Den Dungen en biogasspecialist Agradu BV uit Friesland. Deze initiatiefnemers gaan een bestaande productielocatie voor elektriciteit herontwikkelen voor de productie van hernieuwbaar aardgas uit mest en organische reststromen. Dit hernieuwbaar aardgas kan worden gebruikt voor het verwarmen van woningen of voor gebruik als fossielvrije brandstof in de transportsector. De locatie heeft de capaciteit om jaarlijks 10 miljoen kuub groengas te produceren, waarmee er zo’n 4.000 huishoudens of 8.500 personenauto’s van groene energie of brandstof kunnen worden voorzien.

Groengas Brabant (www.groengasbrabant.nl) wil € 3,5 miljoen aan financiering ophalen bij de crowd voor de overname, renovatie en uitbreiding van de productielocatie. De vergunningen om de installatie te bouwen zijn al rond en de realisatie van het project is al gestart. Zo is bijvoorbeeld de aansluiting op het gasnet al gerealiseerd en zijn door Agradu Biogas BV ook al bestellingen geplaatst en aanbetalingen gedaan.

Investeer in lokaal hernieuwbaar aardgas door een lening te verstekken tegen 6,7 % nettorente met een looptijd van 7,5 jaar.

Details

Financieringsvorm Obligatielening € 3.500.000
Bruto rente 7,5% (nettorente 6,7 % na aftrek beheervergoeding van 0,8%)
Looptijd Van 28 januari 2022 tot 1 januari 2029
Achterstelling Achtergesteld aan financiering Nationaal Groenfonds
Aflossing en rente Per kwartaal, aanvang rentebetaling 1 juli 2022, aanvang aflossing 1 april 2023
Zekerheden 2de hypotheek op de installatie en ondergrond en 2de pandrecht op de overige activa
Overdraagbaarheid Jaarlijks in november, voor het eerst in november 2024
Share Button