Hoe je eenvoudig jouw idee kunt omtoveren tot een duurzaam project

Je idee omtoveren tot een duurzaam project kan op verschillende manieren. De een begint klein vanuit hun zolderkamer de ander pakt het direct groot aan. Wat voor idee je ook in je hoofd hebt zitten het blijft een idee zolang je er niet iets mee gaat doen. Met deze stappen ga je van een idee in je hoofd naar een concreet plan op papier. Welke midden heb jij nodig, denk bijvoorbeeld aan kennis of contacten. Heb je een kapitaalinjectie nodig of een ruimte om te kunnen werken.

Kennis is macht

Ga op onderzoek uit in de markt van jouw idee. Wat speelt er, wat voor ontwikkelingen zijn er aan de gang. Zonder deze kennis kun je niet aan de slag met het idee. Want wat als het al bestaat of er is helemaal geen vraag naar wat je wilt bieden. Of heb je het gouden ei te pakken en is het een gat in de markt. Haal informatie uit onderzoeken en rapporten. Deze kun je terug vinden via google, maar kijk hierbij ook altijd naar de relevantie. Een onderzoek uit 2005 is in veel markten al lang niet meer relevant. Toen bestonden er amper mobieltjes en waren ook sociale media niet bestaand.

Maak connecties in de markt

Het omzetten van je idee naar een duurzaam project kost tijd en inspanning. Ga daarom op zoek naar mensen die al ervaring hebben in het werkveld leer van hun fouten. Een mentor kan je heel ver brengen. Ze kunnen de juiste deuren voor je openen en een ingang zijn bij potentiële afnemers van jouw idee. Ga naar beurzen die gerelateerd zijn aan de markt van jouw idee. Volg online webinars over ontwikkelingen en nieuwe innovaties.

Planning en deadlines

In het begin heb je vaak heel veel motivatie en energie om aan je idee te beginnen. Het uitwerken ervan gaat bijna vanzelf. Maar het kan goed zijn dat deze energie na een tijd verdwijnt. Hierom is het belangrijk om een planning voor jezelf te maken. Hoe strikt deze kun je zelf bepalen, maar zorg dat er deadlines aan vast gehangen worden. Zonder deadlines neem je geen verantwoordelijkheid. Het missen van deze gezette deadlines moeten voor consequenties zorgen. Bijvoorbeeld dat je nu echt alle niet belangrijke zaken aan de kant moet zetten en alleen aan de deadline kunt werken.

Maak je idee schaalbaar

Het omzetten van een idee kost tijd en geld. Pak het daarom goed aan. Maak het idee schaalbaar zodat je niet gelimiteerd bent aan een aspect. Bij het schalen van je duurzame project is het goed mogelijk dat je snel geld lenen moet. Dit kun je doen bij een bank of vrienden, maar het makkelijkste is om te gaan voor een lening zonder BKR registratie. Geld lenen wil je altijd beperken maar het kan net voor de extra push zorgen in omzet of inkoop. Waardoor je je idee om kunt zetten naar een duurzaam project. Dus aan welk idee ga jij werken?

Share Button