DoubleDividend publiceert Duurzaamheidsrapport 2021

Partner

DoubleDividend heeft het ‘Duurzaamheidsrapport 2021’ gepubliceerd. In het rapport wordt uitgebreid ingegaan op de beleggingsfilosofie, wat duurzaamheid voor DoubleDividend betekent en de concrete invulling hiervan binnen de beleggingsportefeuilles. In het rapport is onder andere ook een samenvatting van de score van de DD-Fondsen te vinden op de belangrijkste duurzaamheidsindicatoren. 

In het duurzaamheidsrapport wordt dieper ingegaan op de onderscheidende beleggingsfilosofie van DoubleDividend en hoe duurzaamheid in de praktijk wordt gebracht. Recente wet- en regelgeving vereist dat ondernemingen, maar óók beleggers meer openheid geven over hun daadwerkelijke impact op milieu- en sociale aspecten. Op deze wijze wordt voorkomen dat ‘greenwashing’ plaatsvindt. DoubleDividend verwelkomt deze wet- en regelgeving omdat dit hen in staat stelt om onze ESG – en impactanalyses (duurzaamheidsanalyses) een verdere verdieping te geven.

Verantwoording afleggen

Daarnaast legt DoubleDividend in dit duurzaamheidsrapport verantwoording af over bepaalde verplichtingen vanuit wet- en regelgeving alsmede over verantwoordelijkheden die zij als vermogensbeheerder en beheerder van beleggingsinstellingen wensen te nemen:

  • betrokken aandeelhouderschap: vertaald in een stewardshipbeleid en monitoring stewardshipbeleid 2021;
  • stembeleid en stemgedrag: wat zijn de uitgangspunten en hoe is er gestemd in 2021.

Lees het rapport online

Share Button