Morgan Stanley Investment Management introduceert 6 ESG fondsen van dochter Calvert, een specialist in ESG-beleggen in de Benelux

Calvert Research and Management (Calvert), een dochteronderneming van Morgan Stanley Investment Management, kondigt vandaag de Europese lancering aan van zes fondsen voor verantwoord beleggen die zich richten op milieu-, sociale en governancefactoren (ESG). De nieuwe Calvert-strategieën voldoen aan de criteria van artikel 9 van de SFDR en hebben een duurzame beleggingsdoelstelling over het gehele ESG-spectrum. Ze zijn per direct beschikbaar. Dit nieuws volgt op de overname door MSIM van Eaton Vance, het moederbedrijf van Calvert, in maart 2021.

Calvert, een erkende pionier en leider in verantwoord beleggen sinds 1982, maakt gebruik van eigen fundamenteel onderzoek, financieel materiële ESG-gegevensanalyse en directe engagement met bedrijven om concurrerende beleggingsresultaten te leveren voor alle asset classes. De nieuw beschikbare strategieën vormen een breed aanbod van fondsen die beleggen in bedrijven met toonaangevende ESG-kenmerken met als kerndoelstelling waardecreatie op lange termijn en positieve, wereldwijde impact.

De Calvert Artikel 9-fondsen zijn beschikbaar via het distributienetwerk van Morgan Stanley Investment Management:

  • MSINVF Calvert Sustainable Developed Europe Equity Select Fund
  • MSINVF Calvert Sustainable Developed Markets Equity Select Fund
  • MSINVF Calvert Sustainable Emerging Markets Equity Select Fund *.
  • MSINVF Calvert Sustainable US Equity Select Fund
  • MSINVF Calvert Sustainable Diversity, Equity and Inclusion Fund
  • MSINVF Calvert Sustainable Climate Aligned Fund

 “We zijn verheugd Morgan Stanley Investment Management’s toonaangevende distributiemogelijkheden in te kunnen zetten om Calvert’s duurzame belegginsstrategieën naar een bredere groep beleggers te brengen, op basis van de Calvert-Principles for Responsible Investment,” aldus John Streur, President en Chief Executive Officer van Calvert Research and Management. “Ons eigen in-huis ontwikkelde research platform stuurt ons beleggingsproces en stelt ons in staat om de bedrijven te identificeren die in hun sector leidend zijn in het beheren van financieel materiële ESG-risico’s en kansen, en bedrijven die gepositioneerd zijn voor succes op langere termijn en verbeterde maatschappelijke resultaten.”

 Het bevorderen van milieuduurzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen, het pleiten voor rechtvaardige samenlevingen en betere maatschappelijke resultaten en het eisen van verantwoordelijk bestuur en transparante bedrijfsvoering vormen de kern van de ‘Calvert Principles for Responsible Investment’, die de basis vormen van het beleggingsproces van Calvert.

 Calvert is een ondertekenaar van, en heeft een leidende rol gespeeld in, een aantal wereldwijde initiatieven zoals de Principles of Responsible Investing (PRI) van het United Nations Environment Programme Finance Initiative, de Women’s Empowerment Principles en het UN Global Compact. Calvert werkt ook intensief samen met toonaangevende academische instellingen en andere ESG-georiënteerde organisaties om gezamenlijk onderzoek te bevorderen.

 “De combinatie van onze onderzoeks- en engagementprocessen plus ons werk om wereldwijde verandertrajecten te ondersteunen, stelt ons in staat om impactgedreven, verantwoorde beleggingsstrategieën aan te bieden die een lange termijn aandeelhouderswaarde opleveren en positieve verandering stimuleren”, voegde Streur toe.

 “We zijn trots dat we Calvert’s historische ervaring met ESG-analyses, kennis van verantwoord beleggen en successen met lange termijn waardecreatie aan onze Europese klanten kunnen aanbieden”, aldus Jacques Chappuis, Global Head of Distribution en Co-Head van de Solutions and Multi-Asset Group bij Morgan Stanley Investment Management. Beleggers zijn steeds meer gericht op duurzaamheid. De lancering van deze nieuwe fondsen laat onze focus zien op het leveren van best-in-class en marktleidende producten en oplossingen voor onze klanten. Europese beleggers hebben een diepgaand inzicht in hoe duurzaamheidsfactoren kunnen leiden tot zakelijk succes en Calvert scherpt dit proces al 40 jaar verder aan.”

 * Dit fonds is goedgekeurd en zal in de komende weken beschikbaar komen

Share Button