MOYU start crowdfunding voor een wereld zonder single use paper

Bron
MOYU

In amper één week tijd haalt scale-up MOYU met haar crowdfunding bijna €100.000 op uit investeringen door particulieren. Het doel: single use paper en ontbossing voorgoed uitbannen, door van schrijven op steen(papier) de algemene norm in Europa te maken. En uiteindelijk zelfs wereldwijd. Het minimale doelbedrag staat op €150.000, al hoopt MOYU founder Roel Schatorjé daar nog flink overheen te gaan: “Het feit dat zoveel mensen ons steunen in deze missie, is waanzinnig. De papierindustrie is namelijk drie keer méér vervuilend dan de totale vliegvaartindustrie bij elkaar. Bizar! En toch is schrijven op pulp papier nog altijd  de normaalste zaak van de wereld. Met MOYU willen we hier voorgoed verandering in brengen en een duurzaam alternatief bieden voor papier gemaakt van hout. Maar, het doorvoeren van zo’n grote verandering kost veel tijd, energie en ja: ook geld. Mede daarom zijn we deze crowdfunding gestart.”

Steen als alternatief voor hout

Het duurzame alternatief voor pulp papier heet steenpapier: papier, maar dan gemaakt van kalksteen. Deze papiervorm is vrij van bomen, water en bleekmiddelen. Daardoor is het produceren ervan 67% schoner in vergelijking met de productie van pulp papier. Bovendien is steenpapier eindeloos vaak te recyclen, in tegenstelling tot pulp papier (met een maximum van zeven keer). Tot slot is de speciale MOYU inkt uitwisbaar in combinatie met het steenpapier, waardoor één vel honderden keren herschrijfbaar is.

Tijd voor internationale groei

Twee jaar geleden besloten Roel Schatorjé en Paul Sintnicolaas steenpapieren notitieboeken en andere schrijfartikelen te ontwikkelen en aan te bieden binnen de Benelux. Vanwege de toekomstbestendigheid en duurzaamheid van dit concept, won

MOYU onlangs nog de FedEx Express Sustainability Champion Award; een internationale prijs die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt aan het duurzaamste jonge bedrijf in Europa.

Roel: “Nu is het tijd voor de volgende stap: internationale uitbreiding, te beginnen in Frankrijk en Duitsland. En iedereen kan mee investeren. We zien ons bedrijf namelijk echt als een middel om voor de natuur te zorgen en haar een handje te helpen. Hoe meer mensen hieraan meedoen, hoe sneller en beter we dit voor elkaar krijgen. En we hebben geen tijd te verliezen: de leefbaarheid van onze toekomst staat op het spel.”

Voor meer informatie over de doelstellingen, actievoorwaarden en details van de crowdfunding kijk hier.

Share Button