Blue Current roept op: word mede-eigenaar en help mee de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen

Sinds 2015 is het aantal openbare laadpalen voor elektrische auto’s gegroeid met 483%. Dit versus een groei van 3470% aan elektrische personenauto’s in dezelfde periode. Een extreem verschil. Blue Current – de innovator op het gebied van elektrisch laden van auto’s – zag dit probleem. Zes jaar geleden startten ze met de ontwikkeling en integratie van hun eigen, slimme soft- en hardware om een snelle en duurzame transitie in gang te zetten naar elektrische laadoplossingen. Inmiddels zijn er ruim 5000 Blue Current laadpalen in gebruik. De capaciteit en kennis is in huis om in de stroomversnelling van de vraag naar elektrisch vervoer mee te groeien. Vanuit de visie om zoveel mogelijk samen te werken voor de grootste positieve impact op de planeet, ontwikkelen en innoveren ze graag verder met een veelzijdige community. Ze roepen daarom op om mede-eigenaar te worden. Iedereen krijgt hiermee de kans om te investeren in deze vooruitstrevende e-mobility software, laadpunten en dienstverlening, en tegelijk in een duurzame toekomst.

Vergeleken met twee jaar geleden zijn Nederlanders meer geneigd een elektrische auto aan te schaffen, met als belangrijkste redenen de stijgende benzineprijs én klimaatverandering. Een positieve verschuiving. Echter, om al die elektrische auto’s probleemloos op te laden, zal het aanbod aan laadpunten snel moeten groeien en zal slim laden snel de norm moeten worden. Waar dit een uitdaging creëert in de markt – de achterblijvende groei van de laadproducten versus de groei van elektrische voertuigen – ligt hier een kans voor Blue Current. Deze mobiliteit innovator heeft zowel een eigen hardware -als softwareplatform in huis, beheerd door een team van slimme ontwikkelaars. Zo zijn ze in staat in te springen op snelle veranderingen en te voorzien in behoeften.

Mark de Raaij, oprichter Blue Current: ”We zien het opladen van elektrische auto’s als een essentieel onderdeel van de energietransitie. Het slim benutten van het stroomnet is noodzakelijk, zo blijkt nu ook uit het elektriciteitsnetwerk in het zuiden van het land dat vol is. Om een grootschalige overgang naar elektrisch vervoer aan te kunnen, is het belangrijk om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Door elektrische auto’s op het juiste moment op te laden en de accu’s te gebruiken voor energieopslag kan dit optimaal ondersteund worden. Blue Current wil betaalbare oplossingen op de markt brengen om thuis bidirectioneel te laden. Dit alles om samen op weg te gaan naar duurzame mobiliteit, en mee te helpen aan een betere wereld. Door te investeren in de ontwikkeling van slimme energiediensten kunnen wij de energietransitie versnellen.’’

Stroomversnelling

Inmiddels heeft Blue Current meer dan 5000 laadpunten in het netwerk. In de afgelopen twee jaar is het bedrijf vijf keer vergroot qua omzet, wat een groei presenteert van 1951%. Het doel is om binnen drie jaar de omzet te vertienvoudigen en internationaal relevant zijn. De algehele verwachting vanuit de markt is dat de EV Charging in Europa en de Verenigde Staten een jaarlijks Total Addressable Market (TAM) rond de €75.000.000.000 zal bevatten tegen 2030 – de grootte van de markt die Blue Current met haar producten wil bereiken.

De belangrijkste Blue Current ontwikkelingen die op de agenda staan zijn: een vernieuwd gebruikersplatform lanceren, de slimme diensten verder innoveren, de salesforce vergroten en nieuwe producten op de markt brengen. Een tipje van de sluier: Blue Current heeft als enige aanbieder het Nano Charge laadpunt – een ultrakleine, slimme krachtpatser – die zowel in als op de muur bevestigd kan worden. Deze wordt verder doorontwikkeld om het elektrisch laden voor iedereen en overal toegankelijk te maken.

Samen op duurzame missie

In de gehele bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal. Zo wordt de herkomst van grondstoffen en componenten gecheckt en sourcing en productie gebeurt zoveel mogelijk lokaal. De CO2-uitstoot via het transport is minimaal. Producten zoals verpakkingsmateriaal en onderdelen naar aanleiding van reparaties worden hergebruikt. Blue Current geeft naast besparing, ook terug aan de planeet. Zo zijn er inmiddels al ruim 50.000 bomen geplant.

Mee op reis met het bijna klimaatneutrale Blue Current, op weg naar duurzame mobiliteit, een betere planeet, kan vanaf vanaf vandaag via deze link.

Share Button