The Good Roll op dreef met crowdfundingsactie om 1 miljoen Euro op te halen

Bron

The Good Roll maakt sinds haar oprichting in 2017 duurzaam toiletpapier waarvan 50% van de netto-opbrengst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in Afrika. Het toiletpapier is 100% boomvriendelijk en vrij van plastic, chloor en kleur- en geurstoffen. Ook biedt The Good Roll fairtrade toiletpapier van bamboe aan, en dit komt sinds kort uit een eigen fabriek in Ghana! Ofwel, The Good Roll maakt toiletpapier waarmee sociaal-maatschappelijke, economische en ecologische impact wordt gemaakt. En de ambitie is om nog veel meer impact te maken! Maar om dit te kunnen realiseren heeft The Good Roll financiële hulp nodig! Daarom is het Nederlandse bedrijf een crowdfundingsactie gestart waarbij het streefbedrag 1 miljoen Euro is in de vorm van een rentedragende lening. Inmiddels is 65% van dit bedrag binnen via een totaal van 227 investeerders.

Doel crowdfunding: versterken team en meer zichtbaarheid

Het primaire doel van de crowdfunding is om het toegewijde team in de komende maanden verder te versterken en te professionaliseren en de processen en systemen nog robuuster te maken. The Good Roll anticipeert hierbij op de steeds groter wordende afzet van de producten en de doorlopende groei van het totaal aantal klanten. Daarnaast wordt het geld geïnvesteerd in een mediacampagne (radio, TV, online en print) om zo het merk nog zichtbaarder te maken in de markt. “We hebben gezien dat eerdere campagnes enorm veel toegevoegde waarde hebben geleverd en direct voor extra abonnees, stijgende verkopen in het retailkanaal en zelfs het business to business kanaal gezorgd hebben”, aldus Melle Schellekens, medeoprichter van The Good Roll.

Omzet verdubbelt ieder jaar

Sinds haar oprichting heeft The Good Roll de omzet jaarlijks verdubbeld tot vorig jaar (2021) bijna tweeënhalf miljoen Euro. Dit jaar verdubbelt het jonge bedrijf naar ca. vijf miljoen Euro. “Dat groeitempo willen we de komende 6-7 jaar vasthouden of zelfs versnellen. De snelle rekenaar begrijpt dat het streven van The Good Roll is om in 2028 ten minste driehonderd miljoen Euro omzet te behalen. Daarvoor gaan we met ons unieke eigen bamboeproduct de landsgrenzen over richting alle windstreken”, aldus Melle Schellekens.

Rentepercentage van 4,5%

The Good Roll streeft ernaar om 1 miljoen Euro op te halen in de vorm van een rentedragende lening. Dat kan in uiteenlopende porties; van € 250 tot € 25.000 per persoon/deelnemer. De looptijd is vijf jaar. Hierbij lost The Good Roll je lening af in vier gelijke termijnen op de tweede, derde, vierde en vijfde vervaldag van de lening. Ofwel je krijgt de eerste termijn terug 2 jaar nadat je het geld hebt ingelegd, en de laatste termijn na precies vijf jaar.

Help mee om the world less shitty te maken!

The Good Roll is een zeer veelbelovende scale-up op gebied van paper with a purpose. Een onderneming die het waard is om te worden gesteund bij het realiseren van een mooie ambitie. Eens? Maak dan deel uit van het netwerk van financiële supporters door geld te lenen en steun The Good Roll in het streven to make the world less shitty’.

Share Button