Duurzaam beleggingsevenement in Pakhuis de Zwijger over ‘netto positief 2030’

Woensdagavond 16 november wordt in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam hét duurzame beleggingsevent van 2022 gehouden. Sprekers zijn onder anderen Nikki Trip (Impact Economy Foundation), Karin van Dijk (ASN Biodiversiteitsfonds) en Daan Spaargaren (PME Pensioenfonds). De organisatie van het gratis toegankelijke evenement is in handen van de duurzame vermogensplanner Stan&Wende, Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl) en Pakhuis de Zwijger.

Aan de orde komt onder meer de vraag wat individuen, ondernemingen en communities op het gebied van de duurzame transitie kunnen doen en hoe een netto positief 2030 kan worden gerealiseerd. De sprekers belichten samen met Wouter van Leusen en Hubrien Meijaard van Stan&Wende nieuwe beleggingsmogelijkheden op het gebied van biodiversiteit. Tevens wordt besproken hoe samenwerking tot meer duurzaamheid kan leiden en hoe een nieuwe generatie in de financiële sector ‘groen’ leiderschap in de praktijk brengt. Aanmelden voor het beleggingsevent kan via Special : Beleggen voor een betere wereld – Pakhuis de Zwijger

Karin van Dijk is de fondsmanager van het ASN Biodiversiteitsfonds en vanuit deze rol ook lid van de investeringscommissie die bedrijven voor de ASN beleggingsfondsen selecteert op basis van hun duurzame prestaties. Hiervoor was ze als productontwikkelaar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het ASN Biodiversiteitsfonds dat ze combineerde met het fondsmanagement van de vijf ASN duurzame mixfondsen. Voordat ze toetrad tot het portfoliomanagement-team van ASN Impact Investors heeft ze zich als financieel adviseur in de wereld van vastgoed en stedenbouw toegelegd op de energietransitie en verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Nikki Trip (25) zet zich in voor een meer duurzame en eerlijker wereld. De financiële sector speelt hierbij een grote rol. Met het jongereninitiatief ‘Aandeelhouders van de Toekomst’ probeert ze jongeren te betrekken bij ‘het grote geld’ dat ook hén aangaat. Binnen de financiële sector zit het meeste kapitaal bij pensioenfondsen. Om daar op een duurzame manier van invloed te kunnen zijn, is Nikki Trip pensioenfondsbestuurder in opleiding.

Bij PME Pensioenfonds helpt Daan Spaargaren om vermogen gericht op een goed en duurzaam rendement in te zetten en zo bij te dragen aan de noodzakelijke transitie. Duurzaam beleggen ontwikkelt zich snel en staat maatschappelijk volop in de aandacht. Het delen van ervaring en inzichten tussen beleggers en andere belanghebbenden is belangrijk. Een breed debat over het beleggen van een enorme pot maatschappelijk kapitaal zorgt voor richting en draagvlak. Zo kunnen beleggers nog beter een goed rendement combineren met een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke problemen.

Wouter van Leusen wil als ondernemer de beleggingswereld verduurzamen. Hij is oprichter en mede-eigenaar van Stan&Wende. Zijn uitgangspunt: een duurzame toekomst voor zijn dochter Wende en alle andere kinderen. Hij wil iedereen de mogelijkheid bieden om 100% duurzaam te beleggen op basis van onafhankelijkheid, maximale transparantie en een verrassend goed rendement. Zijn collega Hubrien Meijaard helpt beleggers en adviseurs die zonder gedoe duurzaam willen beleggen met daarbij een prima rendement. Dat doet hij al ruim 10 jaar, de laatste jaren als partner van Stan&Wende.

Share Button