Carbon Equity lanceert Climate Tech Portfolio Fund II van € 75 miljoen om investeringen in klimaat technologieën te versnellen

Partner

Carbon Equity, ’s werelds eerste investeringsplatform voor venture capital (VC)- en private-equity fondsen op het gebied van klimaat, heeft de lancering aangekondigd van het nieuwste fonds, Climate Tech Portfolio Fund II. Het tweede fonds zal meer beleggers de mogelijkheid bieden om een gediversifieerde portefeuille van klimaattechnologie-startups en -scale-ups op te bouwen en te beleggen samen met de beste klimaatfondsen.

Klimaattechnologie is een belangrijk macro-economisch thema en een groeimotor voor de komende jaren. In 2022 steeg het risicokapitaal voor klimaattechnologie met 89% j-o-j, wat volgens HolonIQ neerkomt op meer dan USD 70 miljard. Nieuwe beleidsinitiatieven, zoals de United States Inflation Reduction Act, voeden het aanhoudende optimisme dat klimaattechnologie het beter zal blijven doen dan andere private equity-investeringen.

Jacqueline van den Ende, medeoprichter en CEO van Carbon Equity: “In het komende decennium zal de vraag van consumenten, bedrijven en overheden naar broeikasgasvrije alternatieven een grote golf van innovatie in alle sectoren op gang brengen. Beleggen in een Carbon Equity-fonds biedt de mogelijkheid om uw kapitaal aan het werk te zetten met een aanzienlijke klimaatimpact en een aantrekkelijk financieel rendement.”

Voorheen hadden particuliere beleggers beperkt toegang tot venture capital- (durfkapitaal) en private-equity fondsen vanwege hoge investeringsdrempels zoals minimale investeringsbedragen van enkele miljoenen. Carbon Equity overbrugt de kloof voor particuliere beleggers door de minimale investering te verlagen en de complexiteit van private equity en venture capital te vereenvoudigen.

Carbon Equity maakt gebruik van meer dan 40 jaar investeringservaring en een grondig begrip van het klimaatinvesteringslandschap om de fondsen te identificeren en te selecteren die het best een positieve impact op de planeet en een sterk financieel rendement kunnen opleveren.

Voor beleggers betekent dit dat u kunt investeren via fondsen van wereldklasse zoals Energy Impact Partners, Lightrock, 2150 of Astanor Ventures en bedrijven zoals Form Energy (dat grid-scale batterijen produceert), Biomason (gedecarboniseerd cement met behulp van biotechnologie), Sunfire (industriële elektrolyzers voor de productie van waterstof en e-brandstof) of Current Foods (verse vis- en schaaldieren gemaakt van planten).

“Door miljoenen beleggers toegang te geven tot ongeëvenaarde mogelijkheden voor klimaatinvesteringen, wil Carbon Equity miljarden aan kapitaal van particuliere beleggers mobiliseren voor broodnodige klimaatoplossingen”, aldus Van den Ende.

Sinds de oprichting medio 2021 heeft Carbon Equity meer dan € 90 miljoen geïnvesteerd in haar verschillende klimaatfondsen. Het Climate Tech Portfolio Fund I werd in december 2022 met succes afgesloten en overtrof de beoogde omvang door € 42 miljoen op te halen, 60% boven het oorspronkelijke doel van € 25 miljoen. Voortbouwend op het succes van Fonds I, wil Climate Tech Portfolio Fund II € 75 miljoen ophalen en investeerders een nog grotere kans bieden om de decarbonisatie-inspanningen te ondersteunen.

Fonds II zal investeerders in staat stellen om:

  • Exposure te verkrijgen op een portefeuille van 150+ klimaat technologiebedrijven in alle klimaat sectoren: energieproductie, industrie, voedsel & landgebruik, vervoer, gebouwen en de koolstofeconomie.
  • Te investeren met 7-10 klimaatfondsen van wereldklasse in Noord-Amerika en Europa, waaronder early stage venture capital en groei- en buy-out fondsen in een latere fase.Portfoliobedrijven in real-time te volgen via de app:
  • Het Climate Tech Portfolio Fund II is vanaf vandaag geopend voor beleggers en zal fondsen blijven werven tot 2023 of totdat er volledig op is ingetekend.

 

Share Button