Start publieke sharefunding campagne voor groene scheepvaart

Vandaag lanceert EcoClipper als eerste rederij een share funding campagne op de 7th Green Shipping Summit. De Nederlandse groene rederij gaat hiermee verder om kapitaal aan te trekken om haar eerste circulaire schip dit voorjaar in de vaart te brengen. Particuliere en zakelijke beleggers kunnen certificaten aankopen via een innovatief investor portal, een initiatief van Bondex, dochteronderneming van Nxchange.

Kapitein Jorne Langelaan, oprichter en directeur van EcoClipper: “Onze visie is door middel van natuurlijk transport, voor vracht en passagiers, met zeilschepen de continenten verbinden. Met deze campagne stellen wij het publiek in de gelegenheid om zich aan te sluiten bij onze community waarin iedereen een fair deel krijgt en meedeelt in het succes.”

Circulaire en emissievrije groei ambities

Het opgehaalde kapitaal wordt gebruikt voor de laatste investeringen, voor het in de vaart brengen van het eerste circulaire schip van EcoClipper. Verdere middelen zal het bedrijf inzetten om versneld de scheepshypotheek af te lossen en de initiële kosten van een volgend project te financieren. Zo zijn er gesprekken gaande met verschillende verschepers, om bestaande motorschepen om te bouwen naar zeilende vrachtschepen. Tevens wordt er gestuurd op het opzetten van een Trans Atlantische lijndienst met nieuwbouwschepen.

Hoe werkt het

Tot aan het in de vaart komen van het eerste schip, naar verwachting eind Maart,  kan iedereen certificaten, voor € 7,50 per stuk in de EcoClipper Coöperatie U.A. aanschaffen. Dit kan op het investor portal van EcoClipper, zolang de voorraad strekt. Het bedrijf  zal in deze tranche nog maximaal € 225.000 euro aan certificaten uitgeven. Hierna zal de certificaat prijs stijgen. Zowel de voorwaarden als de minimale instapprijs zijn te vinden op de website van EcoClipper.

Over EcoClipper

EcoClipper is een Nederlandse duurzame rederij die internationaal zeilende vrachtschepen inzet om groen vracht en passagiers te vervoeren.  Het bedrijf wil met haar zeilvaart lijnen en scheepsontwerpen een positieve transitie in de logistiek teweeg brengen: natuurlijk transport. De schepen worden primair aangedreven door windkracht en dragen daardoor bij aan schone oceanen, goede luchtkwaliteit en minimaal onderwater lawaai, bovendien wordt er gewerkt met “true pricing”.

Over de 7th Green Shipping Summit

De 7th Green Shipping Summit, wordt georganiseerd in het centrum van de Rotterdamse haven. Het doel van deze conferentie is: stakeholders binnen de maritieme industrie, de weg via innovatie naar een duurzame en emissievrije toekomst te laten zien. De bijeenkomst geeft een overzicht van maritieme oplossingen, onder andere op het gebied van: brandstof alternatieven en andere toepasbare duurzame technologie.

Share Button