ABN AMRO lanceert Impact Fondsen Mandaat voor beleggen met positieve impact voor mens, milieu en maatschappij

Bron
ABN AMRO

Vandaag introduceert ABN AMRO het Impact Fondsen Mandaat, een beleggingsproduct waarmee zij klanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in bedrijven die een positieve impact nastreven op mens, milieu en maatschappij. Met de lancering van het Impact Fondsen Mandaat verlaagt ABN AMRO haar instapdrempel voor impact beleggen van 2,5 miljoen naar 50.000 euro. Het fondsenmandaat bestaat uit een aantal beleggingsfondsen die maatschappelijk verantwoord ondernemen en met hun producten en diensten bijdragen aan het behalen van de duurzame doelen van de Verenigde Naties.

Het Impact Fondsen Mandaat richt zich op beleggers die volledig willen beleggen in beleggingsfondsen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Hiermee onderscheid het beleggingsmandaat zich van ESG-beleggen die nog hier naartoe werken. De beleggingsfondsen die zijn gekozen, classificeren zich als artikel 9 SFDR en richten zich specifiek op het behalen van een duurzaamheidsdoel. De bedrijven binnen de beleggingsfondsen variëren van bedrijven in hernieuwbare energie, retail en zorg tot verzekeringen en telecom. Bij alle beleggingen staan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties centraal.

Instapdrempel verlaagd naar 50.000 euro

Door de instapdrempel te verlagen naar 50.000 euro, wil ABN AMRO impactbeleggen toegankelijk maken voor een grotere groep klanten die willen beleggen vanuit ideologisch oogpunt. “Duurzaamheid is voor ons als bank één van de belangrijkste pijlers. We merken daarbij dat er een groeiende groep klanten is die het maken van impact belangrijk vindt. Als marktleider in wealth management bieden we onze vermogende klanten al verschillende mogelijkheden om impact te maken, zoals ESG-beleggen, impactbeleggen en advies op het gebied van filantropie”, vertelt Jan Willem Hofland, Hoofd investment sales van ABN AMRO in Nederland. “Het Impact Fondsen Mandaat sluit uitstekend aan bij onze diensten op het gebied van impactbeleggen, waarbij men nu ook met een kleinere inleg kan kiezen voor een beleggingsportefeuille die zich richt op bedrijven die een meetbaar positieve impact kunnen maken. Zo helpen we onze klanten om impact te maken én de transitie naar een circulaire economie en net zero te versnellen.”

Mandaat richt zich alleen op bedrijven met positieve impact

Alle bedrijven binnen de beleggingsfondsen worden nauwlettend beoordeeld op de mate waarin hun omzet leidt tot positieve en negatieve impact op mens, milieu en maatschappij. Alleen bedrijven waarvan de uitkomst van de som van deze impact positief is, worden opgenomen in het mandaat. In sommige gevallen is het doel, deze omzet verder te vergroten. Het Impact Fondsen Mandaat is opgedeeld in diverse vermogenscategorieën, bestaande uit aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. Bij de lancering belegt het Impact Fondsen Mandaat in het ABN AMRO Aegon Impact Equity Fund, het ABN AMRO High Quality Impact Bond Fund en het Privium Sustainable Impact Fund, met daarin verschillende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen en bedrijven.

Meer informatie over het Impact Fondsen Mandaat kunt u hier vinden.

Share Button