Vegan Masters start sharefunding-ronde voor overgang naar vriesvers en langhoudbare maaltijden

Vegan Masters, de Nederlandse bezorgservice voor veganistische maaltijden, pizza’s en juices, verzorgt vanaf nu alleen nog vriesverse maaltijden. Daarmee gaat het bedrijf extreme voedselverspilling te lijf en sluit het bedrijf veel beter aan op de eigen missie: gezond voedsel voor mens en planeet. Momenteel biedt Vegan Masters de mogelijkheid in het bedrijf te investeren (sharefunding).

Na een zeer snelle groei vanaf november 2019 – al snel deed het bedrijf een miljoen omzet – besloot oprichter Danny Galiart het in september vorig jaar allemaal anders te gaan doen. Vegan Masters leverde op dat moment behalve aan consumenten ook aan foodservice- en retailklanten zoals Spar, Coop, Jumbo en Getir. Tijdens gesprekken werd duidelijk dat dertig tot veertig procent van het ultraverse assortiment in de hele sector in de afvalbak belandde. “Dit was onverenigbaar met de duurzaamheidsambitie en missie van Vegan Masters”, zegt oud professtioneel ijshockeyer Galiart, die eerder pizzaketen Al Capone’s succesvol in de markt zette. “We informeerden klanten dat Vegan Masters geruime tijd niet zou leveren. Nu, zeven maanden later, is ons gehele assortiment vriesvers of langhoudbaar zijn de deuren weer open. Ik zie dat de twintigduizend klanten vanuit de webshop weer aan het instromen zijn.”

Groeimarkt

Vegan Masters heeft zichzelf voorgesorteerd in een enorme groeimarkt. De markt van plantaardige voeding groeit jaarlijks met twintig procent, de groei van maaltijdbezorging bedraagt tien procent en die van vriesverse producten en maaltijden vijf procent per jaar. Samen met Gate Gourmet, bekend van de luchtvaartcatering, ontwikkelde Vegan Masters een manier om alle maaltijden, pizza’s en juices vriesvers aan te kunnen bieden. Galiart licht toe: “De productiecapaciteit is nu ‘oneindig’ schaalbaar. Nu de producten ook nog langhoudbaar zijn, liggen er veel kansen voor het bedrijf. Inmiddels levert Vegan Masters ook in België en Duitsland hebben we in het vizier.”

Financieringsronde

Ook het managementteam is uitgebreid. Recentelijk heeft het team versterking gekregen van CFO Robin van Scheers, die tevens aandeelhouder is geworden.

Momenteel biedt Vegan Masters de mogelijkheid in het bedrijf te investeren. Het gaat om een financiering van 300.000 euro via het platform eyevestor.com, waarmee het bedrijf verder wil opschalen. Galiart: “Het voordeel van community sharefunding is dat de onderneming niet zwaar wordt belast met dure leningen. Ik ben er trots op dat inmiddels meer dan duizend aandeelhouders in totaal al 1,3 miljoen euro hebben gefinancierd.”

Share Button